Advertisement

Sunday, 25 July 2010

Sem Last+Movie+Novel=???



Assalamualaikum...
Semester last ni aku rase cam tensen je..huhu
name je subjek cket, tapi keje skolah bkn maen lg.
name je satu paper yg ade final exam, tapi yg xde final paper je dah macam final..haila..dan aku sgtlah malas nk buat sume keje2 skolah tu..yg kene present lg,yg kene diskus lg,yg kene ape2 je lah..
nmpknye,saye dah makin malas skg..ish3..xbaek2..
Ya Allah, kuatkanlah aku untuk menuntut ilmu..

Story kedua,(aku suke cter byk bnde dlm satu post..haha)
aku gler gian nk tgk cter hanayori!!!nk tgk matsujun!haha..
then, nk tgk sume cter jep0nkorea yg ade dlm Baby honey..
malas kot nk crk kt anda pnye tube..haha..
kalau line tgh ok xpe gak, pas2 dtg r ketagih kt tube anda..haha

Story seterusnya,
aku amat2 jeles bler honey dpt bace novel2 hlovate..huhu..
xpe2..sabar ea..
aku wajib balek umah nt0k bace novel hlovate..
inilah pertama kali dlm id0p aku kumpul novel oleh penulis yg same dan rase amat excited dgn cter2 die..

Orites,smpai menulis lg..
Adios~~






p/s: suker ltk pic2 cenggini..hehe..dan aku xpndai nk karang ayt pnjang2..haha..

Sunday, 18 July 2010

Cerita Laju2..haha

Assalamualaikum..

Dekat nk msuk hari senin dah nih..huhu..
Jap2 pk nk tulis pe..
pertama2nye, nape aku pnye post xleh edit format nih..huhu..
kne la crk pr0b die..

keduanye,spjg mggu nih..assgnment telah diberi..
keputusan plg xbest adalah nt0k memilih gr0up..huhu..
akhirnye, dpt gak wat gr0up yg diingini..iye ke..hihi..
s0, skrg kne fikir pasal assgnments pnye cter la..

ketiganya, aku baca majalah baru iaitu..Majalah Solusi..
best3..byk inf0 yg bermanfaat..
harapan diri nt0k mengubah jdk lebih baek..Insya Allah..

keempatnye, part plg best..haha..
xp0n sbnrnye..ade ke jmpe s0rg insan ensem prkare best..haha
tp itulah die diriku..pntang nmpk encem,mle r...hehe..

maka,sekian shje post nt0k kali nih..nk td0 dah ni..
xsmpat nk cter pjg lebar..ihih
kang nk kne bgun lak awl2 pg..hihi..

p/s: bes0k je lah crk ape pr0b mizs orked nih..huhu

Sunday, 11 July 2010

Hari Baru, Sem Baru, Bilik Baru...


Assalamualaikum..

Hari ini aku telah kembali semula ke Kuantan. Agak tidak best sebenarnya mahu pulang ke Kuantan dan ade best jugak pulang ke Kuantan. Perkara yang best adalah bile aku dapat menggunakan sepenuhnya Nabby ku ini tanpa menunggu giliran daripada adek-beradek ku (haha,gumbiranya hatiku). Namun, perkara yang tidak best adalah my OnlyBestFriend tiada di Kuantan (sedihnye =( ). Honey!!kembalilah dikau..eheh. Praktikal elok-elok ye wahai cik honey, dpt gaji bagi cket, ahah. Kemudian, aku rase tak best jugak bile tinggalkan keluargaku, tak pernah kot rasa camni..huhu. Mungkin, sebab banyak hal yang dah berlaku dirumah, maka aku jadi tak sanggup dan kesian dengan adik-beradikku. Tak sangka aku banyak jugak menolong mak aku di rumah dan tiba-tiba aku terfikir: sapelah nk tolong mak masak nnt?sape nk tolong die jemur kain?sidai kain?sapu sampah?kemas rumah?lipat kain?tolong kt kebun lagi?huhuhu..mak!!tetibe je miss u lorh. Aku harap adik-beradik aku dapat membantu sangat-sangat. Akhirnya aku dapat simpulkan bahawa TAK BEST balik Kuantan!!!Walaubagaimanapun, Kuantan inilah yang memberi aku seribu satu kenangan yang tidak mungkin akan ku lupakan..selama-lamanya.

Inilah semester terakhir ku..
Pada mulanya aku bercadang untuk bertolak ke Kuantan pada hari Sabtu tetapi disebabkan dengan wujudnya perasaan tak rase p0n nak balek ke Kuantan lagi maka hari-hari Sabtu ku berlangsunglah seperti biasa. Nasib lah ayahku yang menghantar pulang,eheh. Antara sebab lain ialah apabila bahan-bahan untuk membuat kek coklat masih lagi tidak dibeli sehinggalah masuk hari Ahad dimana hari memang aku WAJIB pulang,ahah. Maka, tiadalah kek coklat. Walaupun takde kek coklat tapi bawak jugak masakan mak aku, ayam dan nasi, eheh. Konon-kononnya nak balik awal pagi, tapi pukul 10 lebih baru gerak. Itulah definisi awal pagi ayahku (takpe la bpk, asalkn bpk yg anta..hahaha). Kemudian bergerak la seperti biasa dan aku diiringi oleh Mak ku serta KakLang ku (gaya mcm org besar kn bile sebut diiringi,ahaks..). Sepanjang dalam perjalanan aku asek rase mengantok je, apahal ntah. Kemudian tertidur la kn, bukan setakat tertidur, tersenguk-sengguk lagi..ish3. Hairan sungguh aku. Biasanya aku tidur jugak tapi xde lah sampai dekat2 sampai Kuantan pun aku still lagi tidur. Tetapi!aku berjaya menahan mataku dari terlelap wat kali keseratus brape ntah..ahah. Akhirnya,sampai la jugak aku kt umah sewa ku yang agak2 lawa ni,ahah. Keluar je Kelisa aku teringat sesuatu, hah!lpe bwk alek periuk yg beli ri2..haha..pnat mak aku igtkn,aku wat xtau je (aku mmg niat xnk bwk p0n..hehe). Aku pun wat xtau je lah kn, kang kene sedas dua plak ngan my mak,eheh. Masuklah umah cam biasa, ketuk2 pintu blik cha menandakan aku dah balek. Jenguk jap my hist0ric r0om, de dua makhluk yg xpnh ku lihat..haha. Kwn2 si didi, mle2 igtkn kwn2 die yg mai tu rpe2nye bkn. Kwn2 die dri ump tumpang jap smbil tggu kwn dorg yg lg sorg dtg amek dorg, huh aper2 je la (byk sgt org..huh). Aku pun melepak r ngan cha, gosip2 jap, diskus2 jap, gelak2 jap, ahaks. Kemudian aku angkut la almari aku dari blik lame yg pnuh sejarah ke blik baru yg mgkin bkal mencipta sejarah jugak,eheh. Kemas la cket2 dan aku tertggl brg lg!!track suit aku ngan berus gigi!!!naseb ade track suit lg dan naseb la cha ade berus lbeh..huhuhu. Aktiviti mengemas ku bersmbung besok je..xlarat den nk komas skg,ahah. Besok plak hari mendftar sekolej..yeke sekolej?haha..seupm je la. Aku rilek je pasal dftar..padahal xtau kne byr brape dan xde duet p0n kalau ttbe je kolej mtk byr lbeh..haru la nnt. Takpe la,redha je la. Semester terakhir ni jugak aku tak terase nk melibatkn dri dlm mne2 j/kuasa (bajet aktif je)..ah, xkuase aku..haha. Aku nk dok rilek je..agk2 boleh x ek? Boleh kn je la.hahaha. Harapan aku semoge semester terakhir ni aku dpt jdk lbeh matang dan bijak..ihih.

Akhir sekali...itu saje dari aku. Adios~~

p/s: mulai saat ini, Mizs Orked akn diupdate setiap hri ahd. Done Updating...(ade kne mengene ke eh Title aku tu..hahhaha..)

Friday, 2 July 2010

Mesti Tengok!!




Assalamualaikum..
Haha..cter Brilliant Legacy dah p0n tamat hari ni..
Bestnye dpt tgk cter smpai abes episod smntre aku masih ade kt umah lg..
Sweet je tgk mereka berdua..hehe..
Lee Seung gi yg comey..Han Hyo Joo yg cntek..eheh
Ade lagi cter yg
best+menarik iaitu...Benci Bilang Cinta..
Best je tgk Dimas ngan Winda tu bler bergurau senda..sweeettt..ihih...
Tp kalau dah bergaduh..huishh,mmg xbest..ahah..
Tak tau la dpt tgk smpai abes ke tak..uhuh..
Sekian shj dari aku..buh-bye