Advertisement

Sunday, 11 July 2010

Hari Baru, Sem Baru, Bilik Baru...


Assalamualaikum..

Hari ini aku telah kembali semula ke Kuantan. Agak tidak best sebenarnya mahu pulang ke Kuantan dan ade best jugak pulang ke Kuantan. Perkara yang best adalah bile aku dapat menggunakan sepenuhnya Nabby ku ini tanpa menunggu giliran daripada adek-beradek ku (haha,gumbiranya hatiku). Namun, perkara yang tidak best adalah my OnlyBestFriend tiada di Kuantan (sedihnye =( ). Honey!!kembalilah dikau..eheh. Praktikal elok-elok ye wahai cik honey, dpt gaji bagi cket, ahah. Kemudian, aku rase tak best jugak bile tinggalkan keluargaku, tak pernah kot rasa camni..huhu. Mungkin, sebab banyak hal yang dah berlaku dirumah, maka aku jadi tak sanggup dan kesian dengan adik-beradikku. Tak sangka aku banyak jugak menolong mak aku di rumah dan tiba-tiba aku terfikir: sapelah nk tolong mak masak nnt?sape nk tolong die jemur kain?sidai kain?sapu sampah?kemas rumah?lipat kain?tolong kt kebun lagi?huhuhu..mak!!tetibe je miss u lorh. Aku harap adik-beradik aku dapat membantu sangat-sangat. Akhirnya aku dapat simpulkan bahawa TAK BEST balik Kuantan!!!Walaubagaimanapun, Kuantan inilah yang memberi aku seribu satu kenangan yang tidak mungkin akan ku lupakan..selama-lamanya.

Inilah semester terakhir ku..
Pada mulanya aku bercadang untuk bertolak ke Kuantan pada hari Sabtu tetapi disebabkan dengan wujudnya perasaan tak rase p0n nak balek ke Kuantan lagi maka hari-hari Sabtu ku berlangsunglah seperti biasa. Nasib lah ayahku yang menghantar pulang,eheh. Antara sebab lain ialah apabila bahan-bahan untuk membuat kek coklat masih lagi tidak dibeli sehinggalah masuk hari Ahad dimana hari memang aku WAJIB pulang,ahah. Maka, tiadalah kek coklat. Walaupun takde kek coklat tapi bawak jugak masakan mak aku, ayam dan nasi, eheh. Konon-kononnya nak balik awal pagi, tapi pukul 10 lebih baru gerak. Itulah definisi awal pagi ayahku (takpe la bpk, asalkn bpk yg anta..hahaha). Kemudian bergerak la seperti biasa dan aku diiringi oleh Mak ku serta KakLang ku (gaya mcm org besar kn bile sebut diiringi,ahaks..). Sepanjang dalam perjalanan aku asek rase mengantok je, apahal ntah. Kemudian tertidur la kn, bukan setakat tertidur, tersenguk-sengguk lagi..ish3. Hairan sungguh aku. Biasanya aku tidur jugak tapi xde lah sampai dekat2 sampai Kuantan pun aku still lagi tidur. Tetapi!aku berjaya menahan mataku dari terlelap wat kali keseratus brape ntah..ahah. Akhirnya,sampai la jugak aku kt umah sewa ku yang agak2 lawa ni,ahah. Keluar je Kelisa aku teringat sesuatu, hah!lpe bwk alek periuk yg beli ri2..haha..pnat mak aku igtkn,aku wat xtau je (aku mmg niat xnk bwk p0n..hehe). Aku pun wat xtau je lah kn, kang kene sedas dua plak ngan my mak,eheh. Masuklah umah cam biasa, ketuk2 pintu blik cha menandakan aku dah balek. Jenguk jap my hist0ric r0om, de dua makhluk yg xpnh ku lihat..haha. Kwn2 si didi, mle2 igtkn kwn2 die yg mai tu rpe2nye bkn. Kwn2 die dri ump tumpang jap smbil tggu kwn dorg yg lg sorg dtg amek dorg, huh aper2 je la (byk sgt org..huh). Aku pun melepak r ngan cha, gosip2 jap, diskus2 jap, gelak2 jap, ahaks. Kemudian aku angkut la almari aku dari blik lame yg pnuh sejarah ke blik baru yg mgkin bkal mencipta sejarah jugak,eheh. Kemas la cket2 dan aku tertggl brg lg!!track suit aku ngan berus gigi!!!naseb ade track suit lg dan naseb la cha ade berus lbeh..huhuhu. Aktiviti mengemas ku bersmbung besok je..xlarat den nk komas skg,ahah. Besok plak hari mendftar sekolej..yeke sekolej?haha..seupm je la. Aku rilek je pasal dftar..padahal xtau kne byr brape dan xde duet p0n kalau ttbe je kolej mtk byr lbeh..haru la nnt. Takpe la,redha je la. Semester terakhir ni jugak aku tak terase nk melibatkn dri dlm mne2 j/kuasa (bajet aktif je)..ah, xkuase aku..haha. Aku nk dok rilek je..agk2 boleh x ek? Boleh kn je la.hahaha. Harapan aku semoge semester terakhir ni aku dpt jdk lbeh matang dan bijak..ihih.

Akhir sekali...itu saje dari aku. Adios~~

p/s: mulai saat ini, Mizs Orked akn diupdate setiap hri ahd. Done Updating...(ade kne mengene ke eh Title aku tu..hahhaha..)

2 comments: