Advertisement

Saturday, 30 October 2010

Yeay2!!!


Assalamualaikum..

adehh..mata macam nak tertutup je ni ha. disebabkan header Mj yang cantek tuh, akan ku gagahkan jua jari jemari ini..wahh,gtuu..
Mj dah ada header baru..yeay2!!amacam?rasa tak macam over header Mj tu dengan wajah ntah sapesape ntah.haha.Mj dapat saiz header kat belog cik ceera..ehh,bukan2 puan ceera..wah,k0 bajet kenal pulak dengan beliau kan.trimas ya.ngee~~

nk tdo jap..zzzz

nota kecik:
*hari ni jln2 sampai 3 mall..fuhh,bestt..(kalau rajin aku buat post eh)

Friday, 29 October 2010

Tag versi Contest!!

Assalamualaikum

selamat berbelog Mj dan semua!!..(nape harus ada dia??sapekah dia?)
oke,nanti Mj cerita pasal dia di atas..sekarang Mj join da contezzz..wee~~
apatah seronok sangat..macam header k0 lawa??
ehh..ape kaitan header ngan Mj join contest??
yeah!nilah ceritanya..


Pertandingan 'Header Tercantik!! Kali ke-2
(klik kat pic diatas)

contest nih tau dari zana dan Mj juga bace post kt liyanalunia
tiba2 haa kau..kena tag..menggagau jap nak buat link2 bagai tuh..
so, Mj tengah study pasal link2 nih..(buku k0 tam0 bace,pekse mggu dpn..)
pemberi hadiah aka penganjur contezz nih adalah alienelliz
nanti Mj nak usha2 blog beliau sebab cambestt..
oke..now kena tag 3orang sahaja..(cam k0 ramai followers..hua3)
3.fad

oke!tu sahaja Mj nak post..gudluck ya kawan2

nota kecik:
*aku nak korg tau contezz nih..huhu
*hope dapat menang even header xcool..keh3..
*yeay!tau dah wat link tuh..lame gler wat post..huhu..

Thursday, 28 October 2010

The 25 of Mj

Assalamualaikum

'ho yeay!'
"eh,tbe2 k0 suke plak ea.."
"apsal2??"
'sbb aku pnye suke la..'
okey, kita lupakan mereka berdua di atas
now, Mj nak gtau yang Mj di tag!!
abes nape?
selama ni baca belog orang,then bace dorg kena tag
so, agak tak paham sbnrnya
haha..
sekarang, di tag oleh cik zana
so, harus buat2 paham..ngee~~

sebel0m Mj menjawab

25 Random things, habit, facts and goal about me


1. taraa..i like editing pic
(nih da mnjwb nmenye..oke..)
so, tak ada sebel0m2

2. Mj sangat suka + chenta itamputeh kaler..(zana,dont steal my fav colour..haha)
malangnye, tak banyak baju kaler itamputeh but PINK! sampaikan classmate yang giler pink pun ckp Mj suka pink tp tak mau ngaku..oke,i likeee pink..

3. Mj pemaluu..*smbil tunduk muke* dan pendiam..bkn calang2 pnye diam
tapi memang giler diam sejak dari tadika ok..tadika...huhu..
tapi mereka2 yang kenal Mj tak percaya Mj pendiam since tadika.why3!!!
(zana k0 caye x??)

4. Mj tak pandai karang ayat or Mj tak pandai nak bercerita or Mj xgheti luahkan perasaan??
(tak tahu nak pilih mane 1)

5. Mj anak ke 2 dari lapan orang adek beradek
ada s0rg kakak & sorg abang (sape tak paham,jgn tanye oke!)

6. Mj nak sangat2 Nikon D5000 or whateva D p0n..
hari tu jalan2 dalam internet(buleh jln2 tu..) jumpa satu forum ni cakap pasal kamera, then one of them suggest la beli D90 kot..sebab lebih praktikal?eh yeke?tak3..tak kesah la janji DSLR

7. Mj dulu2 cita2 nak jadi akauntan tapi sejak akhir2 ni rasa macam kurang yakin nak sambung degree in acc.(zana, k0 better bg aku semangat nk amek acc alek..haha)

8. Mj punye angan2 yang tak akan tercapai punye la..i wanna be a billionaire(nyanyi cket). bukan2, Mj nak jadi gabenor bank negara. nak cop duet yang korang semua guna tu
hahaha~~

9. Mj tak ada banyak jeans. 1st time ada jeans masa study kat kuantan. sem 1 kot. selama sem 1 tu kot keluar jalan2 pakai track suit..haha..sempoii tak??
then, bertambah la lagi satu jeans ihsan dari kakak Mj dan dari member baek Mj

10. Mj sensitip tapi tak tunjuk

11. Mj tak suke kereta2 mewah macam BMW or Mercedes. so, Mj tak akan menjerit histeria kalau nampak kereta2 macam tu lalu depan Mj kecuali jika ia adalah Mini Cooper..
yes, Mj akan histeria..tidak2, Mj hanya akan teruja saja,ok..

12. Mj terfikir sejenak..*bile nak capai 25 nih*

13. Mj ada Nabby. mak yang belikan.hehe..lepas tu terfikir nak ada laptop plak sebab tak semua benda Nabby mampu buat contohnya cd driver tak ada so susah nak tengok korean or japanese movie punya cd yang Mj pinjam dari kawan. oleh itu, Mj nak sangat2 ada laptop Sony Vaio!!

14. Mj cepat Mj..Mj dah tak boleh lari laju sebab badan dah berat...haha..

15. Mj sangat2 suka makan dan boleh makan dengan cepat sampai mereka2 pun pelik macam mana Mj makan boleh cepat habis walaupun banyak lauk dan nasi dalam pinggan

16. Mj tak suka makan kacang tanah..haa,itu adalah pengecualian bagi no.15
bukan sebab takut jerawat..no no no!!
tapi tak suka rasa kacang tanah, tak sedap

17. Mj punya makanan faveret : toseii, laksa, mihun sup, ikan keli(apa jua jenis masakan), makanan yang pedassss, ikan patin masak lomak cili api, telur masin lagi2 yang kaler oren tu, nasi goreng cili api(kalau kat kuantan), nasi goreng cina(kalau kat selangor)
*macam banyak pulak mknn feveret aku..hihi..

18. Mj tak nak cerita pasal makan, nanti tak memenuhi kuota plak..
Mj suka explore benda2 baru berkaitan laptop dan sekutu2 beliau
software2 yang Mj tak ada kalau boleh mesti ada walaupun memang tak guna atau tak akan guna pun,haha. sekarang tak ada adobe photoshop, so rasa macam tak best je..haha..
(teringin nak guna OS Linux sebab nampak cun je.)

19. Mj suka beli majalah PC dan majalah Solusi. sekarang addicted dengan epop pulak. nasib baik tak beli segala macam jenis majalah pasal fotografi.

20. Mj loveee leeseunggi. *sarangheyo oppa*

21. Mj baru lepas makan tosei. pesan member tolong belikan.
sedapnyaaa toseii walaupun rasa masam sikit dan agak gelap kaler tosei tersebut (komplen2)

22. Mj ada minat dekat sorg mamat nih. minat je tak kemana pun.huhu.
member baek Mj gelarkan dia mat dadah sebab cara dia jalan macam nak jatuh je dan dia seorang nurse.(macam ade link kn dadah dgn nurse..haha)xbaek2..

23. Mj kaki jalan!

24. Mj giler kasuttt!!

25. Mj giler kentangg & spageti!!!

end~~

fuhhh...penat betul nak menipu..haha.
ehh..tak tipu ok
semuanya benar2 belaka tiada yang tidak benar melainkan ada perubahan mood..ngee~~

so,selepas menjawab kuiz tag ni, biasanya akan ada kata2 sebegini:

"Once you have been tagged, you are supposed to write a note, with 25 random things, fact, habits, or goal about you. at the end, choose 25 people to be tagged. you have to tag the person who tagged you. if i tag you, its because i want to know more about you. your cooperation is highly appreciated. haha"

oleh kerana Mj p0n tak ramai followers, hanya mereka sahaja yang bertuah:

(new follower nih..nnt i follow u eh..broadband wat hal)


nota kecik:
*macam geli plak bhse kan diri Mj..haha..
*tapi comey kn sume nombor ade Mj,exception no.1 ok..
*zana!!nih request dari aku,wat lagi tag tuh..hahaha..*gelak kejam*

Wednesday, 27 October 2010

Melawakan Belog


Assalamualaikum

hari ni menyibukkan diri mencantikkan belog
sampai terlelap2 aku dibuatnya
hmm,agak buleh tahan jugak la belog ku ini..
hahaha..
nnt nak chantek kn header pulak
kesian orked2 tuh layu..ngee~~

comey tak saye(xde keje)

nota kecik :
*ngantok dah nih,haihhh..
*saje nak menconteng w/p0n secoit kata..

Friday, 22 October 2010

Ape2 Aje lah..

Assalamualaikum. ^_^
sgt2 tak best minggu ini dan minggu lepas. semua perkara berlaku dalam sekelip mata. tak tau la nak kata mcm mana. jadi lagi tak best bila benda ni melibatkan perasaan aku. haila..kan da cool..kn3. oke. back to the story. minggu lepas kolej aku buat majlis pra konvo. tapi aku bukan nak cerita pasal pra konvo sekarang ni (kejap lagi baru cerita tau). ni cerita pasal rumah sewa aku punya ahli rumah merangkap bekas budak bilik aku. sekarang kami dah tak sehaluan. sebabnya aku seorang yang suka jualikan aka sellfish. oke, aku bukan nak salahkan mereka yang mengata aku ni sellfish ke ape. tapi dari perkara ni aku anggap kan ade hikmah disebalik apa yang berlaku. malas nak cerita disebalik tabir kenapa berlakunya cerita itu. aku kerap fikir kat mana ea aku jualikan tersebut,hihi. biasalah aku ni kadang-kadang lupa diri and selalu ingat diri ni baik, tak menyusahkan orang. rupa-rupanya!aku silap. aku bukanlah seorang yang baik.oke!ingat tu ketat2. now, aku duduk dengan member sekelas aku yang dulunya duduk kat bilik lain. dorg exchange bilik. oklah, tak larat nak cerita pasal mereka lagi. dah lepas tu lepas lah kan.

majlis pra konvo ni sebenarnya untuk meraikan kami2 yang bakal menamatkan semester akhir di kolej kesayangan aku ni sebelum majlis konvo yang sebenar di universiti.(agk2 korg phm tak?hehe).contohnya, aku ambil dip business upm mksdnye bakal konvo dan dapat sijil dari upm.ok.
agak meriah la jugak walaupun venue yang dipilih sgt meluluh hampakan jiwa ku ni.(bhse mmg kacau). rasa seronok ayah dan emak dan adek pompuan dan sahabat baek saye datang. sahabat aku pra konvo sekali tau. die praktikal kt melaka. so harus dtg la kn. majlis ni hari sabtu, so dia datang awal nak tengok saye..^_^. hari tu memang tak banyak ambil gambar dengan member kelas pon. habis je majlis terus pergi makan. dah tak nampak batang hidung member2 ku yang lain. aleh2 tgk dalam dalam fesbuk je batang hidung dorg yang riang ria men-snap pic disana sini. after makan2, jalan2 tgk gerai, dan jumpe member yang tak sempat nak amek pic sekali barulah balik ke rumah sewa. petang tu family aku pon balik rumah. so, ceritanya berakhir dengan sahabat aku pon dah balik ke melaka pada hari ahad.

minggu ni pula, macam bala pon ade. haishh..tak baek. minggu ni bermula dengan hari isnin, aku ade presentation RP. mmg haru. rp tu stand for rancangan perniagaan. konon2 aku dengan member grup nak buka biznes, so kena buat preparation la macam mana nak tubuhkan perniagaan tu dan part paling tak best ialah kewangan. memang akan dihentam time present. aku yang konon2 minat akaun ni tiba2 je jadi tak tau pasal akaun. haila..sgt2 kacau. macam mana nak sambung deg.akaun. aku grup 1st yang present. alhamdulillah,semua berjln lancar walaupon ade je benda tak kena. memang tak tidur malam buat assgnment ni (tapi aku tidur juga,kesian member grup aku..sori). lepas present, harus betulkan mana yang salah dan hantar laporan akhir secepat mungkin. tetapi, tak siap pon lagi,hahaha. sebabnya minggu ni juga ada pertandingan futsal. haa..ini juga merupakan assgnment aku dengan member2 sekelas. tak buat ini assgnment, sem depan ko dtg balik ini kolej,haha. macam2 hal nak kena setel. yang paling best, team perempuan futsal ade dua je iaitu member2 kelas juga. menang ke kalah tetap dapat hadiah. cayalahh..haha. aku mula2 tak nak join, sebab aku kakibangku kot..hihi. tapi itulah, terpaksa join juga. perlawanannya esok tahu!. tiba-tiba rasa macam malu ada, takut ada, segan ada. sebab ramai team laki2..hahaha. dah la tu, penat la. tunggu dan lihat apa akan jadi esok.yeah!steady aku!!!

nota kecik:
*aku memang suka cerita banyak2 benda dalam satu entry,kn?haha..
*macam biasa, tak suka pk tajuk entry!!

Tuesday, 12 October 2010

Dia & Dia...

Assalamualaikum..

hari nih nak story pasal si dia & dia..
si dia yg pertama>>
rase seronok sgt2 bler da berbaek2 dgn insan tersayang
cewahh..poyo lah k0
rase lega bler dapat muhasabah diri sendiri
aku mmg pndai muhasabah diri sndri..poyo lagi!
but, thats juz me..the truly me..POYO alwayz..haha
so, when problem comes..i'll try to berlapang dada
nak hati sebesar kolam and xmo hati sekecil cawan..yeay!
try your best babeh..!!

ok,habis pasal diatas..
si dia yang kedua>>
now,pasal org yang aku jatuh cinte
dah kenal die lame la jugak
but, sejak dua menjak nih tibe2 je rase macam
haishh..tak tau la
dgr suare die p0n dah cuk0p buatkan aku terbayang gaye die
ahakszz...

taraa..ni lah die..hihi

sweet kn die..
mmg fall in love btol lah..haha..
oke2..start jmpe die kt 8tv..gaye k0 cam jmpe bt0l2 kn..
well,mmg bt0l2 jmpe..tp die tgh acting la time tuh..haha..
then, 2nd time jmpe kt KBS world..more than you imagine
lastly, because you're my man(suke suki tukar tajuk lagu die)
so..sape sebenarnye jejaka ini..(biarlah rahsia..)
suke tgk lakonan die dalam drama terbaru die kat SBS tp tgk online la..
mane ade siaran SBS kt malaysia..kn?


ni lah drama terbaru die..best!!

p/s: terpaksa lpekan seketika yo seob oppa..hehe..