Advertisement

Thursday, 28 October 2010

The 25 of Mj

Assalamualaikum

'ho yeay!'
"eh,tbe2 k0 suke plak ea.."
"apsal2??"
'sbb aku pnye suke la..'
okey, kita lupakan mereka berdua di atas
now, Mj nak gtau yang Mj di tag!!
abes nape?
selama ni baca belog orang,then bace dorg kena tag
so, agak tak paham sbnrnya
haha..
sekarang, di tag oleh cik zana
so, harus buat2 paham..ngee~~

sebel0m Mj menjawab

25 Random things, habit, facts and goal about me


1. taraa..i like editing pic
(nih da mnjwb nmenye..oke..)
so, tak ada sebel0m2

2. Mj sangat suka + chenta itamputeh kaler..(zana,dont steal my fav colour..haha)
malangnye, tak banyak baju kaler itamputeh but PINK! sampaikan classmate yang giler pink pun ckp Mj suka pink tp tak mau ngaku..oke,i likeee pink..

3. Mj pemaluu..*smbil tunduk muke* dan pendiam..bkn calang2 pnye diam
tapi memang giler diam sejak dari tadika ok..tadika...huhu..
tapi mereka2 yang kenal Mj tak percaya Mj pendiam since tadika.why3!!!
(zana k0 caye x??)

4. Mj tak pandai karang ayat or Mj tak pandai nak bercerita or Mj xgheti luahkan perasaan??
(tak tahu nak pilih mane 1)

5. Mj anak ke 2 dari lapan orang adek beradek
ada s0rg kakak & sorg abang (sape tak paham,jgn tanye oke!)

6. Mj nak sangat2 Nikon D5000 or whateva D p0n..
hari tu jalan2 dalam internet(buleh jln2 tu..) jumpa satu forum ni cakap pasal kamera, then one of them suggest la beli D90 kot..sebab lebih praktikal?eh yeke?tak3..tak kesah la janji DSLR

7. Mj dulu2 cita2 nak jadi akauntan tapi sejak akhir2 ni rasa macam kurang yakin nak sambung degree in acc.(zana, k0 better bg aku semangat nk amek acc alek..haha)

8. Mj punye angan2 yang tak akan tercapai punye la..i wanna be a billionaire(nyanyi cket). bukan2, Mj nak jadi gabenor bank negara. nak cop duet yang korang semua guna tu
hahaha~~

9. Mj tak ada banyak jeans. 1st time ada jeans masa study kat kuantan. sem 1 kot. selama sem 1 tu kot keluar jalan2 pakai track suit..haha..sempoii tak??
then, bertambah la lagi satu jeans ihsan dari kakak Mj dan dari member baek Mj

10. Mj sensitip tapi tak tunjuk

11. Mj tak suke kereta2 mewah macam BMW or Mercedes. so, Mj tak akan menjerit histeria kalau nampak kereta2 macam tu lalu depan Mj kecuali jika ia adalah Mini Cooper..
yes, Mj akan histeria..tidak2, Mj hanya akan teruja saja,ok..

12. Mj terfikir sejenak..*bile nak capai 25 nih*

13. Mj ada Nabby. mak yang belikan.hehe..lepas tu terfikir nak ada laptop plak sebab tak semua benda Nabby mampu buat contohnya cd driver tak ada so susah nak tengok korean or japanese movie punya cd yang Mj pinjam dari kawan. oleh itu, Mj nak sangat2 ada laptop Sony Vaio!!

14. Mj cepat Mj..Mj dah tak boleh lari laju sebab badan dah berat...haha..

15. Mj sangat2 suka makan dan boleh makan dengan cepat sampai mereka2 pun pelik macam mana Mj makan boleh cepat habis walaupun banyak lauk dan nasi dalam pinggan

16. Mj tak suka makan kacang tanah..haa,itu adalah pengecualian bagi no.15
bukan sebab takut jerawat..no no no!!
tapi tak suka rasa kacang tanah, tak sedap

17. Mj punya makanan faveret : toseii, laksa, mihun sup, ikan keli(apa jua jenis masakan), makanan yang pedassss, ikan patin masak lomak cili api, telur masin lagi2 yang kaler oren tu, nasi goreng cili api(kalau kat kuantan), nasi goreng cina(kalau kat selangor)
*macam banyak pulak mknn feveret aku..hihi..

18. Mj tak nak cerita pasal makan, nanti tak memenuhi kuota plak..
Mj suka explore benda2 baru berkaitan laptop dan sekutu2 beliau
software2 yang Mj tak ada kalau boleh mesti ada walaupun memang tak guna atau tak akan guna pun,haha. sekarang tak ada adobe photoshop, so rasa macam tak best je..haha..
(teringin nak guna OS Linux sebab nampak cun je.)

19. Mj suka beli majalah PC dan majalah Solusi. sekarang addicted dengan epop pulak. nasib baik tak beli segala macam jenis majalah pasal fotografi.

20. Mj loveee leeseunggi. *sarangheyo oppa*

21. Mj baru lepas makan tosei. pesan member tolong belikan.
sedapnyaaa toseii walaupun rasa masam sikit dan agak gelap kaler tosei tersebut (komplen2)

22. Mj ada minat dekat sorg mamat nih. minat je tak kemana pun.huhu.
member baek Mj gelarkan dia mat dadah sebab cara dia jalan macam nak jatuh je dan dia seorang nurse.(macam ade link kn dadah dgn nurse..haha)xbaek2..

23. Mj kaki jalan!

24. Mj giler kasuttt!!

25. Mj giler kentangg & spageti!!!

end~~

fuhhh...penat betul nak menipu..haha.
ehh..tak tipu ok
semuanya benar2 belaka tiada yang tidak benar melainkan ada perubahan mood..ngee~~

so,selepas menjawab kuiz tag ni, biasanya akan ada kata2 sebegini:

"Once you have been tagged, you are supposed to write a note, with 25 random things, fact, habits, or goal about you. at the end, choose 25 people to be tagged. you have to tag the person who tagged you. if i tag you, its because i want to know more about you. your cooperation is highly appreciated. haha"

oleh kerana Mj p0n tak ramai followers, hanya mereka sahaja yang bertuah:

(new follower nih..nnt i follow u eh..broadband wat hal)


nota kecik:
*macam geli plak bhse kan diri Mj..haha..
*tapi comey kn sume nombor ade Mj,exception no.1 ok..
*zana!!nih request dari aku,wat lagi tag tuh..hahaha..*gelak kejam*

3 comments:

  1. hoii tamo tamo ! tamo wat dah. hehe. ehh, follower baru ko tuh anak buah aq la wehh. haha.

    sila amek akaun. tgk aq. tak minat tapi wat jugak. ko kena wat. ececehhhh ~~

    pemalu ?? OMG. u r not, darl !! ;)

    ReplyDelete
  2. @zana: hahahaha..apsal xmo wat??
    bg 25 sebab..haha..

    owh,ank buah k0..okeh2..tp k0 je la makcik kn?haha..ak bel0m lg..hua3..

    kdg2 malu tu adeee...ngee~~

    @nurhafyza: ell0p kam0o..=)

    ReplyDelete