Advertisement

Friday, 22 October 2010

Ape2 Aje lah..

Assalamualaikum. ^_^
sgt2 tak best minggu ini dan minggu lepas. semua perkara berlaku dalam sekelip mata. tak tau la nak kata mcm mana. jadi lagi tak best bila benda ni melibatkan perasaan aku. haila..kan da cool..kn3. oke. back to the story. minggu lepas kolej aku buat majlis pra konvo. tapi aku bukan nak cerita pasal pra konvo sekarang ni (kejap lagi baru cerita tau). ni cerita pasal rumah sewa aku punya ahli rumah merangkap bekas budak bilik aku. sekarang kami dah tak sehaluan. sebabnya aku seorang yang suka jualikan aka sellfish. oke, aku bukan nak salahkan mereka yang mengata aku ni sellfish ke ape. tapi dari perkara ni aku anggap kan ade hikmah disebalik apa yang berlaku. malas nak cerita disebalik tabir kenapa berlakunya cerita itu. aku kerap fikir kat mana ea aku jualikan tersebut,hihi. biasalah aku ni kadang-kadang lupa diri and selalu ingat diri ni baik, tak menyusahkan orang. rupa-rupanya!aku silap. aku bukanlah seorang yang baik.oke!ingat tu ketat2. now, aku duduk dengan member sekelas aku yang dulunya duduk kat bilik lain. dorg exchange bilik. oklah, tak larat nak cerita pasal mereka lagi. dah lepas tu lepas lah kan.

majlis pra konvo ni sebenarnya untuk meraikan kami2 yang bakal menamatkan semester akhir di kolej kesayangan aku ni sebelum majlis konvo yang sebenar di universiti.(agk2 korg phm tak?hehe).contohnya, aku ambil dip business upm mksdnye bakal konvo dan dapat sijil dari upm.ok.
agak meriah la jugak walaupun venue yang dipilih sgt meluluh hampakan jiwa ku ni.(bhse mmg kacau). rasa seronok ayah dan emak dan adek pompuan dan sahabat baek saye datang. sahabat aku pra konvo sekali tau. die praktikal kt melaka. so harus dtg la kn. majlis ni hari sabtu, so dia datang awal nak tengok saye..^_^. hari tu memang tak banyak ambil gambar dengan member kelas pon. habis je majlis terus pergi makan. dah tak nampak batang hidung member2 ku yang lain. aleh2 tgk dalam dalam fesbuk je batang hidung dorg yang riang ria men-snap pic disana sini. after makan2, jalan2 tgk gerai, dan jumpe member yang tak sempat nak amek pic sekali barulah balik ke rumah sewa. petang tu family aku pon balik rumah. so, ceritanya berakhir dengan sahabat aku pon dah balik ke melaka pada hari ahad.

minggu ni pula, macam bala pon ade. haishh..tak baek. minggu ni bermula dengan hari isnin, aku ade presentation RP. mmg haru. rp tu stand for rancangan perniagaan. konon2 aku dengan member grup nak buka biznes, so kena buat preparation la macam mana nak tubuhkan perniagaan tu dan part paling tak best ialah kewangan. memang akan dihentam time present. aku yang konon2 minat akaun ni tiba2 je jadi tak tau pasal akaun. haila..sgt2 kacau. macam mana nak sambung deg.akaun. aku grup 1st yang present. alhamdulillah,semua berjln lancar walaupon ade je benda tak kena. memang tak tidur malam buat assgnment ni (tapi aku tidur juga,kesian member grup aku..sori). lepas present, harus betulkan mana yang salah dan hantar laporan akhir secepat mungkin. tetapi, tak siap pon lagi,hahaha. sebabnya minggu ni juga ada pertandingan futsal. haa..ini juga merupakan assgnment aku dengan member2 sekelas. tak buat ini assgnment, sem depan ko dtg balik ini kolej,haha. macam2 hal nak kena setel. yang paling best, team perempuan futsal ade dua je iaitu member2 kelas juga. menang ke kalah tetap dapat hadiah. cayalahh..haha. aku mula2 tak nak join, sebab aku kakibangku kot..hihi. tapi itulah, terpaksa join juga. perlawanannya esok tahu!. tiba-tiba rasa macam malu ada, takut ada, segan ada. sebab ramai team laki2..hahaha. dah la tu, penat la. tunggu dan lihat apa akan jadi esok.yeah!steady aku!!!

nota kecik:
*aku memang suka cerita banyak2 benda dalam satu entry,kn?haha..
*macam biasa, tak suka pk tajuk entry!!

No comments:

Post a Comment