Advertisement

Tuesday, 30 November 2010

Corat-coret Mj

Assalamualaikum

apa khabar semua?ye semua sihatkan,yang tak sihat p0n buat2 la macam sihat..hehe. sejak duduk rumah lepas dah habis belajar ni makin cepat mengantuk pulak.huhu. tak bestnye mengantuk. Mj tak suke tak suke.sebab tak dapat nak mengatastaliankan diri..haha.. on9 ye semua. lepas je habis tengok drama korea kt 8tv, tengok pulak drama korea kat KBSWorld. tapi time tu mata mula lah buat hal. kadang kadang tak tahan Mj tidurrr je. sebab siaran kat KBS ade ulangan, kat 8tv takde ulangan..hihi.naseb takde siaran jepun, kalau tak memang sapu habis la tengok cerita2 macam ni. tapi time kecik2 dulu ada cerita jepun, nape sekarang dah takde?huhu. apa yang menariknya cerita2 mereka ye?hmmm,yang paling utama sekali op koz la para pelakon dorang yang sangat2 ensem,kawaii,dan kadang2 tu jalan cerita dorang macam hampir same je tapi still nak tengok jugak..haha. Mj tengok drama2 gini bukan sebab sape yang berlakon sangat sebenarnya,tapi sebab cerita die best dan pelakon dia p0nn best.hihi. then,dari situ Mj start hafal dorang tu sape ape semua..haha. hafal tu yang tak boleh blah. tapi macam sesetengah orang contohnya adik sepupu Mj,dia tengok sebab ada artis yang dia kenal.emm,mcm ni,dorang kenal music band dulu then baru tgk cerita tu if ade sape2 dalam band tu berlakon.Mj pulak dah tengok cerita baru tau,ooo penyanyi rupenye dia.ooo,mc rupenye dia..haha. oleh kerana itu lah setakat ni band yang Mj sangat2 suka adalah BEAST. sebab dorang BE2T..hihi.

sekian saje-saje..^_^

nota kecik:
*test jpj jumaat nih..fuhh..rilek Mj..
*kena cari keje cepatt..huhu


Monday, 29 November 2010

KAWAII GADGETS'S CONTEST

Assalamualaikum

saat ini dengan sukarelanya Mj join contest.haha
saje suke suki.dengan itu baru lah macam ade bnde nak tulis
hehe..

yep,comeii kan banner tuh
kalau dah comeii tu mestilah dari belog mommy pinky
Mj tak ingat mane Mj tau belog mommy ni tapi dari belog liyanalunia kot
pas2 just bookmark la dulu..dah boring2 baru merayau2..hehe
merayau2 cari tutorial..hehe...then jmpe la contest nih..
contest nih senang je(haha,sng la sgt),kita hanya perlu pilih satu lagu ye! takmo banyak2
then,cerita la apa pun yang korang nak dan tag la minimum 3 blogger lain
nak tau syarat2 lain sile sebut kawaiii
(sbnrnye,mcm pnh nmpak contest nih,tp xtau dri belog mne..ngee~~)
okey,cukup la Mj pnye intro tu,lama2 nnt jdk entry laen plak

owkeh!the kontez begin now!!

Losing My Mind by Lee Seung Gi



jom nyanyi sama2..ngee~~

jeongsini nagass-eonabwa geuttaen
naega eotteohge neoleul tteonaga
neoman-eul saranghae jeongmal mianhae
nunmulman heulleonaelyeo

jeongsini nagass-eonabwa geuttaen
naega eotteohge neoleul tteonaga
neomuna bogopa niga bogopa

jebal nal yongseohaejwo
jeongsini nagass-eonabwa
imi neuj-eossdaneun geol al-a

seulpeohaedo ije modu soyong-eobsdan geol
balam-i bul-eoogo nae mam-i silyeowado
neol dasineun bol su eobsni oh~

Oh baby nareul tteonagajima
Oh baby naneun neo hanappun-ya
geudaeyeo dorawa nal kkwag an-ajwo
neo eobsin gyeondil su eobseo

jeongsini nagass-eonabwa geuttaen
naega eotteohge neoleul tteonaga
neomaneul saranghae jeongmal mianhae
nunmulman heulleonaelyeo

jeongsini nagass-eonabwa geuttaen
naega eotteohge neoleul tteonaga
neomuna bogopa niga bogopa
jebal nal yongseohaejwo
jeongsini nagass-eonabwa

saranghandan mareul mothaesseo (mianhaeseo)
gomabdaneun maldo mothaess-eo (tteonalkkabwa)
Come back to me my girl (my girl)
oneulbam neottaeme jam modeuleo

Oh baby naleul tteonagajima
Oh baby naneun neo hanappuniya
geudaeyeo dorawa nal kkwag anajwo
neo eobsin gyeondil su eobseo

jeongsini nagass-eonabwa geuttaen
naega eotteohge neoleul tteonaga
neomaneul saranghae jeongmal mianhae
nunmulman heulleonaelyeo

jeongsini nagass-eonabwa geuttaen
naega eotteohge neoleul tteonaga
neomuna bogopa niga bogopa
jebal nal yongseohaejwo
jeongsini nagass-eonabwa

salmyeosi anajugo sipeo
salmyeosi ibmajchugo sipeo
geudaeui pumeseo na jamdeulgo sipeo yeah yeah yeah ~
geuttaen jeongmallo jeongsin-i nagass-eonabwa


Mj betul betul betullll suka lagu ni sebab ia boleh buat Mj tersengih sorang2..haha..bukan tersengih je la,terbayang,tersenyum,tersipu-sipu malu p0nnn ada tahu!huahuahua..ye,betol Mj tipu part tersipu-sipu tu. lagu ni soundtrack dari drama my girlfriend is a gumiho. korang harus tonton cerita ni sebab sebab dia bestttt...haa,lepas dah tengok jangan jatuh chenta ngan seunggi tau!haha..sampai sekarang,walaupun dah lama habis tengok cerita ni,still lagi terbayang-bayang jalan cerita dia bila dengar lagu ni.Mj siap boleh bayang lagi macam mana gaya seunggi perform lagu ni.haaa,jangan memaen tau.bermula daripada cerita ni dan lagunya,Mj telah mengumpul semuaaaa lagu2 seunggi.haha.betapa Mj dah jatuh chenta dengan dia.sebelum cerita ni keluar lagi Mj dah suka kat dia hokeyy.lagu ni juga boleh buatkan Mj hilang kawalan hilang ingatan hilang semua la..haha.sesuaiii gitu dengan tajuk die losing my mind.Mj akan ulang lagu ni sahaja sepanjang hari tahu!(betapa tidak bosannye aku..haha..).kesimpulannya lagu ni menceritakan pasal si boipren yang agak menyesal sebab tinggalkan si gurlpren.then,dia sedar yang dia sangat2 rindukan gurlpren dia dan mintak maaf la kan kat gurl tu.si boipren ni janji la takkan tinggalkan si gurlpren dan harap dapat bersama balik.pape pun,semua lagu dalam cerita nih best.haha.tak tahu nak pilih mana satu.hehe.

masa untuk tag insan comey utk gadget yang kawaiii

jom layan video nih jap..^_^

video

"neomu neomu neomu neomu neomu chuaheyo!dong woon-ah!"said miho

Referral : MommyPinky


nota kecik:
*baru tau nabby takde moviemaker bler nk wat video nih..=_=''
*dpt blaja bnde baru bler wat contest nih..^_^
*leeseunggi seorang MC dan actor yg berbkt..^_^





Friday, 26 November 2010

Takutnyeee..

Assalamualaikum
selamat tengah malam..wargghhhh... tak ngantuknyee...huahuahua
hari ni,eh bukan bukan..petang 25 nov tadi..yelah..sekarang kan da masuk hari lain..
haaa,petang tu Mj belajar memandu bawak atas jalan raya..ye tau memang la bawak kereta atas jalan tapi tapi sebelum ni kat dalam tempat latihan je.so,kali ni da masuk kali kedua bawak atas jalan raya yang penuh dengan orang tu..waaa,cuaknye sayee...ngee~~

haihh,Mj still tak reti nak handle kaki tangan minyak pe bende semua tuh..waaa...macam mane nak buat test jumaat depan..huhuhu...tadi pun asyik asyik mati je enjin..hailaa..k0 gelabah ape Mj??
tinggal lagi sekali je latihan, lepas tu test lepas tu.....waaaaa..macam ni??uhuh..

hmmm,takpe takpe ade lagi tu masa walaupun sekali je.try your best Mj!!yeahh!!hehe.tapi time belajar kereta ni,Mj paling suka part parking.haha.mula-mula tu memang la hampess je kan.lama-lama rasa senang pulak walaupun kadang-kadang enjin mati jugak.huahuahua.
harap-harap dapat buat masa test nanti.yeah!

owkeh,selamat tidurrr semua..adioss~~

nota kecik:
*layan Hot Gimmick via on9..nak abeskan malam ni gak..huahuahua!!

Tuesday, 23 November 2010

Mari jawab soalan

Assalamualaikum

whoaa..soalan apakah ini..
Mj agk suke k0t kal0 kene tag2 nih
trimas ea incik zanaa
demikian itu,mari kita jwb sama2 ea

satu:
apa yang paling penting dalam hidup korang?
[ agama, my famili n sahabat2 Mj ]

dua:
benda terakhir yang korang beli guna duit sendiri?
[ emm,duit pnjamn tu kire duit sndri kn?eheh..beli jubah+pashmina pkai time dinner hari tu]

tiga:
adakah korang bercinteee sekarang?
[ nope ]

empat:
berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
[ Insya Allah, Mj akan cinta kan-Nya dan bakal kekasih ituttt selamanya..=) ]

lima:
dimana korang akan jumpa kekasih korang?
[ dimana-mana je..mudah-mudahan ]

enam:
novel/majalah/buku terakhir yang korang beli?
[ majalah solusi & e-pop ]

tujuh:
apakah nama penuh korang?
[ mizs jah binti aj..ihih ]

lapan:
antara mak dan ayah korang,yang mana korang lebih mesra?
[ Mak Mj ]

sembilan:
namakan orang yang betul2 korang nak jumpa dalam hidup korang?
[ Mj nak sgt jumpa dan hangout dengan honey,ieda,ckin,ana..lame gler tak lepak sama2 sampai lah dah habis belajar ni..huhu ]

sepuluh:
namakan tempat yang korang betul betul nak pergi?
[ PULAU dan AIR TERJUN!!! Mj suka bau air laut..ngee~~]

sebelas:
pilih salah satu - peluk atau cium?
[ haish..mana boleh pilih salah satu,dah cium haruslah peluk..kn3..ngee~~ ]

duabelas:
beritahu tiga perkara tentang orang yang tag korang
[ i. dak nih mmg byk ckp..haha ]
[ ii. seorang akauntan kem0t yang berjaya..kn..ngee~~ ]
[ iii. kipas-ssh-mati kucing dak nih..sape2 yang buang kucing mesti die marah..kn zana kn]

tigabelas:
lima benda yang korang sayang sgt2 dalam hidup korang?
[ i. jawapan nombor satu diatas ]
[ ii. my mizsnabby ]
[ iii. gambar2 dalam nabby Mj, akn ssh hati+nk nanges kal0 tbe2 gmbar sume hilang..T___T
[ iii. koleksi cawan2 Mj..hihi ]
[ iv. Mj pnye ladybird aka Bebed (sebut bebird ye) eheh ]
[ v. if ada Nikon camera atau ape jenis kamera pun, Mj akan syg glerr kat die..ngee~ ]

empatbelas:
bila tarikh lahir korang dan kat mana sambut tahun lepas?
[ 5ogos dan tahun lepas eh..kat mana eh?haaa..kat kuantan ngan honey,ckin,ana..kalau tak silap la..ihih ]

limabelas:
lima blogger korang nak tag?
[ i. ayie ]
[ ii. ieka ]
[ iii. fad ]
[ iv. dan v. adalah sape2 sahaja yang tibe2 bace belog Mj..ade ke??ihih ]

enambelas:
cerita sikit pasal blogger pertama yang korang tag
[ classmate Mj,suka bersastera2 bagai..haha..dann bakal usahawan karipap berjaya..yeah! ]

Done..fuhh...

nota kecik:
*besok testdrive kat jalan lagi..uhuh..


Nak Buat Ape ye???

Assalamualaikum

Selamat tengah hari semua

Haih,kenyang la perut Mj makan tadi

Sangat sedap

Hari hari sedap kot

Haha

Mak yang masak memang la sedap..kn3

Hmmm,hari ni taktau nak cerita pasal apa

Sebab macam takde cerita best je kat peti kaca tu

(macam la selama ni k0 cerita pasal cerita kat tv tu Mj ooi..)

Sibuk la yg dlm kurungan tuh..

Tau tak sape yang dalam kurungan tu?

Mesti lah taktau kan...hailaa..

Beliau pernah muncul dalam beberapa post Mj

Haaa,sapekah beliau itu??

Takde sape2 p0n la..(ehh..suke k0 je takde sape2 eh)

Haila2..ade sape2,oke

Beliau adalah sahabat Mj dari kecikkk sampai la biler2..

jage la hati anda dgn berhati2..hihi

My Hati..

Mj panggil die Hati sebab sebab sebab die hati la

Mj selalu bercerita dan bertekak dengan Hati ni

Dapat bayang tak macam mane gaya bertekak dengan hati..hehe

Dan kadang kadang tu datang la seorang lagi peneman Mj iaitu my Brain

Mj panggil die brain ke..hmmm,tak tak

Mj panggil die my Akal

Sebab kadang kadang akal die bagus (yeke?ihih)

Okeh la, tu je kot nak conteng,ahah

Adiosss~~

"hati adalah sahabat baik yang paling baik"

nota kecik:

*kate2 tersebut telah diolah ayatnye sbb Mj lpe ape pjg ayt tu..hihi


Friday, 19 November 2010

Arigato ne!!!

Assalamualaikum dan selamat pagi lagi!!

post ni berkaitan dengan ucapan terima kasih yang tak terhingga kepada




dan juga belog2 yang Mj terjah untuk cari tutorial
(time study dulu k0 malas ye buat tutorial..haha)

nota kecik:
*oke,nak test drive plak..adioss~~

Seni+stereng=???


Assalamualaikum

selamat pagi!!

yeay!Mj dah mula belajar memandu
cikgu aspalela tu takde la garang pon..hihi
seronok je kot belajar dgn beliau

'haa,pegang stereng pon ade seni die,kalau org tu reti bwk kete tp time belok2 die tak cantek maknanye org tu takde seni'

haa,gitu la cikgu aspa tu bilang..haha..
so,adakah korg2 insan yang ada seni time bwk kereta??hehe

mikey.kitty.nikky.cutiey
(takde kaitan..lalala~~)

nota kecik:
*suke no plat kete tuh wpj2243..ihih

Sunday, 14 November 2010

Buah Apakah Ia???

Assalamualaikum..

Buah apakah ia?
jeng jeng jeng haa sila la jawab..huahuahua..
sape dapat jawab dia dapat pujian..ok tak ok tak..hihi

Oke2,ia bukanlah suatu teka teki atau pantun teka teki atau..atau papejelah
ia hanyalah berkenaan sejenis buah yang Mj konpius sangat2
buah ni mak Mj beli (beli la kot) kat pasar (yeke??Mj lupe mane mak dpt buah ni..hihi)

action!
pakcik jual buah : ye kakk,mai beli buah..sekilo sengget je..(haha..)

mak lela : uihhh, sekilo sengget je..bior bebenor..

pakcik jual buah : hehe,gurau je..(konon2 nak pikat mak aku la tuh..huahuahua)

mak lela : tak jadik la beli gitu..kalau sengget nak ler teman beli..(jual mahal jap,dlm hati meronta2 nak beli buah tu..bkn nak kt pakcik tu ye)

pakcik jual buah : ehh,jgn ler gitu kakk..(bajet mude jap).mai la nengok buah ni,sedappp tau kak

mak lela : hahahaha..(ilang ayu jap).igt kamu sorg je pndai melawak..haa,buah apa kenamenye ni??

pakcik jual buah : mmg lawak la akk nih..kah3..ehm,haa ni buah mentega kak..

mak lela : oooohhhh..ptt la kaler nye gitu..sengget ye sekilo?haa,bak mai la sekilo (smbil menimbang sendiri buah tersebut dan blah begitu sahaja meninggalkan pakcik jual buah dengan wang sengget tersebut)
tamat~~

ye,Mj tau babak tersebut tidaklah lawak mana tapi adakah korang tahu atau pernah tahu atau dah tahu tapi buat buat tak tahu dan yang sewaktu dengannya berkenaan buah mentega??(cpt klik2).sekarang jom usha buah mentega yang macam mak Mj beli. sama kan macam gambar kat atas dengan bawah ni?yup,isi die lembut je.boleh main picit picit.hihi

mmg xnmpk mcm buah sbb nk blend pasni..ngee~~

okeh,kite blend sbb nk buat cekodok n lepat
so,sebenarnya buah yang mak Mj beli ni nama apa ye?yeah,itulah kekonpiusan Mj.

demikian namun,buah ini sedap rasanya kalau buat cekodok
tp bile buat lepat dah rasa tak sedap sgt..hihi

nota kecik:
*rase tak mcm Mj bg post 2 in 1??@_@

Saturday, 13 November 2010

rumahku syurgaku

Assalamualaikum

sekarang Mj sepenuhnya akan menjadi surirumah tangga yang berjaya.haha.surirumah la sangat kalau memasak pun tak reti2 lagi.(kantoii sudehh).oke,tak reti masak takpe asalkan jangan malas memasak,kan kan kan.hehe.Mj dah 2 hari di rumah,ehh jap, masuk hari ni dah 3 hari la dan ada beberapa perubahan yang Mj nampak dalam rumah Mj.hidup mesti selalu berubah,ye tak?hihi.

pertama sekali,masuk2 je rumah..ehh,apsal lain macam je mak aku duduk atas kusyen tu??ooo,posisi tv dah bertukarr.haha.dulu lain sekarang lain,ye tak?next,ada peti kaca ikan berenang2,haha.Mj punya abang punya akuarium ikan.akuarium besar,tapi ikan kecik2.hailaa,suke k0 la wahai abgku.lepas tu masuk dapur pula,semua oke.takde apa2 yang berubahhh..ehh,jap2.haaa,bekas air masak telah bertukar wajah.haha.bekas air yang lama dah tak elok.haruslah diganti yang baru,ye tak?

lepas tu masuk bilik Mj pula.whattt??oh no..ni bilik ke hape??haila,adek kecik ku yang bukan lagi kecik ni punya barang2.toksah kata ape la.mana Mj nak membaringkan diri ni.haila,nasib badan.huhu.(takpe2,besok aku buang semua barang2 ko..haha).next,masa untuk koreaaa.haha.mula tak buka lagi channel KBS tu.lepas tu godek2 jap info kat astro.godek punya godek punya godek...mana 303 ni?apsal takde apsal takde?uwaaa..tibe2 terfikir jap(ntah2 mak dah tak beli kot sebab kes adek kecik ku yang hantu korea juga macam MJ..huhu).tapi tapi,bukan ke siaran tu memang dapat sekali pakej.kan kan kan?memang merana la kejap hati Mj ni.niat hati balik dapat la tengok korean drama.(sggh tak murni niat k0 tu,tu la padahnya..haha).

oke,cool jap.then,godek godek lagi.kes tak puas hati.haha.satu satu Mj buka siaran kat astro tu.sampailaaa..yes yes yes.ada lagi KBS rupanya.dia dah tukar channel lain pula.fuhh,memang bikin gempak betul la.haha.ye,memang kalau kat rumah inilah kerja surirumah tangga berjaya yang Mj lakukan.tengok korea sampai yang takde sarikata pun layan juga.haha.dorang ketawa Mj pun ketawa.haha.(takde la,giler ke hape nak gelak benda tak phm).

bila dah duduk rumah,memang Mj macam takde masa nak ngadap nabby 24 jam macam Mj ngadap kat kuantan.bukan sebab Mj buat kerja rumah tapi sebab adik-adik kesayangan ku yang dah beratur tunggu turn nak guna nabby.hailaa,bagi kan aje la.tak bagi merajuk pula.lepas tu,bila dorang dah ngadap tu kan,Mj mesti rasa tak puas hati(haha).mesti Mj rasa bila la nak tutup nabby aku ni.padahal,kat kuantan tu sampai kadang-kadang tak tutup tutup.memang mati kalau mak Mj tau ni.(rahsiee..hihi).tapi Mj seorang yang memahami situasi..(ecehh)takpe la kan,guna la selama mana pun korg nak guna selagi tak kena marah dengan mak.haha.

lagi satu perkara best minggu depan dah start belajar memandu.haha.perkara best la tu kan.walaupun dalam hati macam takut je nak tengok muka cikgu aspalela(name cikgu tu) sebab Mj pernah tep0n dia and suara dia macam garang ooo.huhu.lepas tu mak kata,buat taktau je sudehh.hehe.ye2,akan ku turuti nasihatmu.so,rasa macam tak sabar nak drive.

tapi tapi,(ade tapi nye) Mj tak dapatlah nak turun kuantan lagi.sebab my honey turun kuantan nanti.huhu.(my bff oke not boipreng but bestfrenzz).masa paacking barang buat kali terakhir tu memang rasa la sedih tu datang.hehe.(baru ko rase sedih ke tak)lagi sedih bila terpaksa tinggalkan almari kesayangan Mj kat umah tu sorg2.huhu.beli almari kayu tu.takpe la,redho je la Mj.nanti boleh beli almari baru,kan kan kan.(byk pulak duit Mj kn..haha)

adioss~~

nota kecik:
*tggu dpt masuk U ke tak..
*tak sbr nak konvo n jmpe member2..
*bler da boleh drive boleh pnjm kelisa mak g jmpe honey..wee~~

Tuesday, 9 November 2010

Exam!!


Assalamualaikum

yes!yes!
hari ni Mj exam
(ape la k0 suke sgt,buku xbace p0n)
shhh..senyap2 sudahh..haha
Mj bukan tak baca buku
tap buku taknak dekat Mj
erk?boleh eh gtu??haha
sebelum exam pun sempat posting2 kan
ish3..sangat bagus Mj ni kan
wee~~

okeh,gudluck Mj!!
Ganbatte ne!

nota kecik:
*my final exam+final sem=slamat tinggal kwn2..

Sunday, 7 November 2010

Ber-huha tak hengat exam

Assalamualaikum..

akhirnya semua telah selesai.Mj rasa lega giler laa.tapi ada satu lagi benda tak selesai lagi.haa..my final exam!!.buku tak sentuh lagi ni.walaupun satu paper je.haila,konon2 nak
kuarantinkan nabby kesayangan ni.tapi disebabkan ia adalah nabby kesayangan,haruslah Mj jenguk kn.haha.lepas post ni Mj baca buku oke.(sambil d/load Gokusen 3..ngee~~)

Alkisah..
Jumaat.5nov.Dinner @Ms Garden.Jam 8malam.
hujan agak2 lebat.tempat dinner cancel di pool.change kat dalam restoran.
budak2 kelas2 tak sampai2 lagi.hailaa..k0non2 red carpet kul 8.hampehh,tak de red carpet de.
pensyarah pun dah sampai.majlis tak start lagi.aduhh,classmates tak masuk2 restoran lagi.sebab macam malu2 dengan pakaian dorg yang supervogue tuh.lek la kawan.Mj?takyah cerita la pakai
baju ape.biase2 aje.hihi.akhirnya majlis pun bermula.sesi makan2.montaj show.akustik show.game show.dapat hadiah show.(erk?ade ke dpt hadiah show??haha).
Majlis tamat dengan sesi photoshoot.Alhamdulillah..semua berjalan lancar.^_^


Sabtu.6nov.Mega Mall.Jam 3petang.
hari agak cerah.tempat 1st.makan McD.penuh gilerr mall.lupa plak,hari cuti kn.naseb dah chop tempat awal2.next,boling.wallawehh,penuh juga.next place,karoke!!.haa,kau.sepuluh lagu bantai.Mj keluar berdua ye.habis sakit tekak.main boling.penuh juga lagi.tak kira.nak main juga.isi borang giliran.yeay!dapat main smbil usha abang boling yang manis tuh..(bak kate member ku,si k.awe).haha.then,abang boling tuh main kat sebelah.fuhh..pandai gilerr la dia main.huhu.babai abang boling.nak pergi makan2 plak.seafood time.hari dah hujan.dan agak
lebat.makan sampai tak boleh bangun.haha.sedap tau.
Masa untuk pulang.berlari2 anak ikan meredah hujan.maklumlah takde transport,call uncle van.
tamat~~

tadaa..makan malam Mj
sayur kailan ikan masin(masin betul ikan die..haha)

tomyam campur..(campur ape ntah)

ikan siakap 3 rasa(tp mcm satu rase je..haha)

udang goreng tepung..(tepung die je lbeh)

nota kecik:
*pape p0n mmg kyg mkn..hihi
*exam abes 9nov tp balek lmbt..uwaa..



Monday, 1 November 2010

Jalan-jalan Cari Pasal..

Assalamualaikum

hari ni Mj agak rajin walaupun mengantuk sebenarnya
almaklumlah, Mj keluar bershopping lagi hari ni..ahaks
oke,now the cerita is pasal (rojak bet0l bahase k0) gambar2 dibawah
mula2 kitorang pergi KP aka Kuantan Parade, then ECM & lastly Mega Mall
jom..layannn..


nih kipas dalam van yg ktorang naik nak pergi KP
memang best la,sejukk je..haha


haa..dah sampai kat mall harus la cucuk duit dulu
duit mara baru masuk..hihi


then, terserempak lah dengan yang lain2 kat kepsi
(Mj pergi bertiga mula2)


yeah!tu diaa..berurut jap.
nih dah lepas habis round satu mall cari baju untuk dinner


bayar sengget je untuk diurut bak puteri..haha


now, nak pergi 2nd mall..ECM aka east coast mall
transport kami adalah van sekolah yang angkut budak2 takde kereta macam kami..huhu


eheh..apsal ade diana nih??
haa..nih die jdk duta untuk produk kecantikkan
kami pergi ecm sbb ada sorang dari kami nak tgk diana
dah nampak depan mata taknak pula bergambar berautograf
ambil gambar dari jauh je mampu..ish3


tadaa..nih la dia produk tu..
Nano Whiteee..


then, round2 la mall tu sambil cari aksesori dan baju
haila..kami nak pergi berkaraoke sebenarnya..
okeh la..tata~hihi


taraa..song box!!
sejam berape hengget ntah
tapi lagi baik pergi kar0k kat KP
sebab..berbaloii..


jomm balekk..
otw ke 3rd mall


Mega Mall turn..
sampai2 je terus pergi tingkat atas sekali
main bowlingg maa..tuh pic last gmbar kasut je ada..haha
sebelum g bowling,pergi main token game jap (dan juga makan..lapar bangett)
konon2 nak ambil patung dalam mesin tu
sekali..hampehh..hua3


masa untuk balik
sebelum tu..tgk pic tu
haaa..tu lakonan je..member kami gak tu
die jadi promoter for iphone 4 maxis..(kunun2 die dpt cari customer la)


i want this!!!
sebab ape?boleh maen game,pic cantek
tapi...ada kekurangan dari iphone tersebut dan juga Mj
biarlah rahsiee..ngee~~

okeh,gudnitezzzzz
(-_-)

nota kecik:
*kalau ade kamera dpt amek pic dlm bilik kar0k yg gelap tuh..huhu..
*shopping hari nih beli jubah..wee~~chantekk..
*bes0k keluar shopping lagi..haha..