Advertisement

Saturday, 13 November 2010

rumahku syurgaku

Assalamualaikum

sekarang Mj sepenuhnya akan menjadi surirumah tangga yang berjaya.haha.surirumah la sangat kalau memasak pun tak reti2 lagi.(kantoii sudehh).oke,tak reti masak takpe asalkan jangan malas memasak,kan kan kan.hehe.Mj dah 2 hari di rumah,ehh jap, masuk hari ni dah 3 hari la dan ada beberapa perubahan yang Mj nampak dalam rumah Mj.hidup mesti selalu berubah,ye tak?hihi.

pertama sekali,masuk2 je rumah..ehh,apsal lain macam je mak aku duduk atas kusyen tu??ooo,posisi tv dah bertukarr.haha.dulu lain sekarang lain,ye tak?next,ada peti kaca ikan berenang2,haha.Mj punya abang punya akuarium ikan.akuarium besar,tapi ikan kecik2.hailaa,suke k0 la wahai abgku.lepas tu masuk dapur pula,semua oke.takde apa2 yang berubahhh..ehh,jap2.haaa,bekas air masak telah bertukar wajah.haha.bekas air yang lama dah tak elok.haruslah diganti yang baru,ye tak?

lepas tu masuk bilik Mj pula.whattt??oh no..ni bilik ke hape??haila,adek kecik ku yang bukan lagi kecik ni punya barang2.toksah kata ape la.mana Mj nak membaringkan diri ni.haila,nasib badan.huhu.(takpe2,besok aku buang semua barang2 ko..haha).next,masa untuk koreaaa.haha.mula tak buka lagi channel KBS tu.lepas tu godek2 jap info kat astro.godek punya godek punya godek...mana 303 ni?apsal takde apsal takde?uwaaa..tibe2 terfikir jap(ntah2 mak dah tak beli kot sebab kes adek kecik ku yang hantu korea juga macam MJ..huhu).tapi tapi,bukan ke siaran tu memang dapat sekali pakej.kan kan kan?memang merana la kejap hati Mj ni.niat hati balik dapat la tengok korean drama.(sggh tak murni niat k0 tu,tu la padahnya..haha).

oke,cool jap.then,godek godek lagi.kes tak puas hati.haha.satu satu Mj buka siaran kat astro tu.sampailaaa..yes yes yes.ada lagi KBS rupanya.dia dah tukar channel lain pula.fuhh,memang bikin gempak betul la.haha.ye,memang kalau kat rumah inilah kerja surirumah tangga berjaya yang Mj lakukan.tengok korea sampai yang takde sarikata pun layan juga.haha.dorang ketawa Mj pun ketawa.haha.(takde la,giler ke hape nak gelak benda tak phm).

bila dah duduk rumah,memang Mj macam takde masa nak ngadap nabby 24 jam macam Mj ngadap kat kuantan.bukan sebab Mj buat kerja rumah tapi sebab adik-adik kesayangan ku yang dah beratur tunggu turn nak guna nabby.hailaa,bagi kan aje la.tak bagi merajuk pula.lepas tu,bila dorang dah ngadap tu kan,Mj mesti rasa tak puas hati(haha).mesti Mj rasa bila la nak tutup nabby aku ni.padahal,kat kuantan tu sampai kadang-kadang tak tutup tutup.memang mati kalau mak Mj tau ni.(rahsiee..hihi).tapi Mj seorang yang memahami situasi..(ecehh)takpe la kan,guna la selama mana pun korg nak guna selagi tak kena marah dengan mak.haha.

lagi satu perkara best minggu depan dah start belajar memandu.haha.perkara best la tu kan.walaupun dalam hati macam takut je nak tengok muka cikgu aspalela(name cikgu tu) sebab Mj pernah tep0n dia and suara dia macam garang ooo.huhu.lepas tu mak kata,buat taktau je sudehh.hehe.ye2,akan ku turuti nasihatmu.so,rasa macam tak sabar nak drive.

tapi tapi,(ade tapi nye) Mj tak dapatlah nak turun kuantan lagi.sebab my honey turun kuantan nanti.huhu.(my bff oke not boipreng but bestfrenzz).masa paacking barang buat kali terakhir tu memang rasa la sedih tu datang.hehe.(baru ko rase sedih ke tak)lagi sedih bila terpaksa tinggalkan almari kesayangan Mj kat umah tu sorg2.huhu.beli almari kayu tu.takpe la,redho je la Mj.nanti boleh beli almari baru,kan kan kan.(byk pulak duit Mj kn..haha)

adioss~~

nota kecik:
*tggu dpt masuk U ke tak..
*tak sbr nak konvo n jmpe member2..
*bler da boleh drive boleh pnjm kelisa mak g jmpe honey..wee~~

No comments:

Post a Comment