Advertisement

Saturday, 4 December 2010

Test JPJ

Assalamualaikum

oh tidakk..Mj dah gagal test jpj. macam mana entah boleh gagal.haha. oke,ia bukan macam mana entah boleh gagal, tapi sebab kereta tu la.sape suruh brek dia macam tak makan. ke Mj yang tak makan.haha. okey2, jangan salahkan kereta yang memang taktau apa apa tu. tak baik tau salah sendiri salahkan orang lain. haa,tapi kesimpulannya (siap ade kesimpulan gtu), Alhamdulillah lulus juga bawa kat atas jalan raya bersama hencik jpj yang bajet garang dan cool tersebut.hehe. ehh...sekejap gagal, sekejap lulus pulak..haila2,mana satu nih.haha. yup,Mj gagal tang yang naik bukit tu,huh. memang bukan feveret la bukit tu, patutlah pun tak lepas kan.hehe. patutnya dia test la parking dulu ke kan,sekurang kurangnya nanti if gagal bukit pun,kena retest bukit jelah, kan kan kan.sukesukimj je kan.

then tunggu giliran untuk test jalan raya pula. mula mula,memang nervous la. tapi lama lama rasa mengantuk tahu!bila lah cik puan jpj nak panggil nama kan.akhirnya...saat yang ku tunggu telah tiba.hehe. konon tak gemuruh la nak bawa kereta kat atas jalan raya yang macam best tu. sebenarnya Mj jeles ngan kaum lelaki yang boleh rileks je bawa kereta even mereka baru pertama kali bawa. hmm,cikgu asfa kata sebab lelaki ada satu keberanian, walaupun mereka tak reti tapi mereka peduli hape,kan lelaki.haha. yeah,i have to admit it. well done para lelaki sekalian. oke,sambung balik. kemudian check la signal kiri kanan,side mirror tu semua. masa untuk bergerak.ho yeah. tapi Mj tertinggal satu step time nih, nasib tak kena potong markah.hehe.

oke,bawa slow2,up sikitmeter. haa,kau..sampai la kat traffic light. part ni pun Mj tak suka. yelah kalau tak reti bukit mestilah tak reti kat sini jugakan. Alhamdulillah kereta tak mati. berbunge2 jap dalam hati.hehe. then bawa la sampai naik betul2 bukit pastu turun bukit pastu pusing roundboard(erk,cm2 ke eja die??sori kalau slh..hihi). ye,time nih memang sangat sangat sangat gelabah oke.lagi sikit je tahu bumper depan nak kena divider bulatan yang cantik tu. kalau kena tak pasal pasal Mj kena turun situ juga. memang bawa macam apa la kan time tu.haha. then,cool balik sampai la kat traffic light balik. ada ke patut Mj tak bersedia nak gerak.haha. nasib baik la kereta tak buat hal kan.haha. akhirnya sampai la kembali ke tempat belajar memandu Mj tapi bila nak belok masuk tu pulak ntah kenapa macam tak betul pulak.haila..hencik jpj yang senyap tu terus berkata-kata time tu.hehe. itulah pengalaman Mj di jalan raya. lulus juga walaupun rasa macam banyak salah.hehe. lepas ni kena buat retest untuk bukit jelah. part ni yang tak best sebab Mj terpaksa renew lesen jugakkk..uwaaa...macam membazir je (kalau lulus test).hihi.

zanaa,aku p0n ade sotongmerah..huahuahua

nota kecik:
*hmm,berani ke nak bwk kereta betul2 nih..

4 comments:

  1. hahahah aq dah habis P wehhh. gudluck. tapi aq pun fail kat buit aritu. sebab geram fail jln skx. hahah. kali kedua amek test,baru lulus dua². hahaha

    ReplyDelete
  2. @z a n a
    haha..naseb ak cool je..xsggp nk wat jln rye wat kali ke 2..

    ReplyDelete
  3. sy baru je test JPJ smlm..alhamdulillah LULUS semua bhgian..lega x perlu repeat 2,3x..duit pun x kuar..skrg tggu P kuar je utk apply kete pulak :)

    ReplyDelete
  4. sy baru je test JPJ smlm..alhamdulillah LULUS semua bhgian..lega x perlu repeat 2,3x..duit pun x kuar..skrg tggu P kuar je utk apply kete pulak :)

    ReplyDelete