Advertisement

Friday, 14 January 2011

:: Day 21_A picture of something that makes you happy ::

Hari 21
Jumaat

Assalamualaikum semua!selamat bercuti kepada blogger yang dah kerja dan juga yang study. mesti lega kan dapat cuti. macam Mj ni, memang hari-hari lega dapat cuti, hehe.

hmmm, gambar yang buatkan Mj happy ea. apa ya?macam..macam..macam semua gambar buat Mj hepi je, haha. apa ntah suka bagi jawapan selamat. sukesukimj la, kan. lagi-lagi kalau gambar korean or japanese artist, haha. lagi sekali?tak kan nak letak pic dorang lagi kot Mj. yelah, tak letak pun,grrrr..[tahan geram jap].

kalau ikutkan memang semua gambar yang diambil hanya menggunakan kamera henpon Mj ni, semuanya kalau tengok balik rasa seronok je. sebab Mj memang suka ambil gambar. Mj nak ambil gambar alam semulajadi ciptaan Allah. haa, ada impian tau. meh nak bagitau, impian Mj nak snap kilat dengan guruh berdentum dentam. oke, dengan guruh dentum dentam tu tipu je,hehe. dan pernah jugak bercita-cita nak jadik photographer jabatan forensik. konon-konon macam CSI la, haha. dasat tak dasat lah kan impian tu. tapi yang part nak snap pic kilat tu, betul betul rasa nak buat. agak-agak bahaya tak?huurrmmm..

oleh itu! antara gambar yang rasa seronok dan sejuk dan best dan apa lagi..haa, sebut je..

taaaa....daaaaa....


pelangi pagi satu

pelangi pagi dua

pelangi pagi tiga
opss, salah..ni batu pantai TC

tempat gambar : Kuantan
masa gambar : lain hari lain masa
tempat edit : Picnik, Photoshop

nota kecik:
*still suka picnik [dan picasa dululah] nk edit pic jdk macam pelangi tu. picasa dah hilang, malas nk install lagi
*tak reti lagi nak guna semua benda dalam photoshop tu, setakat bikin header yang biasa-biasa bolehlah
*soklan survey lagi! korang nampak pic tak kat entry Sengih Sekejap : Tanda-tanda Stress??

9 comments:

  1. semoga impian tercapai untuk jadik photographer jabatan forensik... Gud Luck ya... Ganbate!

    ReplyDelete
  2. nk jawab soklan ko..
    mmg xde pic pon kat tande2 stress tuh..
    de satu je kot kalo xsilap..
    mne pegi pic yg laen?

    ReplyDelete
  3. nohfee pon tak reti edit gak.. relax relax.. heheh.
    btw~~
    cuti? nohfee tak cuti!!! esok nohfee kena attend satu program ni.. aduh aduh....

    ReplyDelete
  4. @Fatma Hanizah
    ye?adehh..ingatkn sbb lmbt loading xkuar pic..kene edit alek nih..
    btw, mcm ade prob plak kt blog ko(kalau perasan la)..nnt i check ye..hihi

    ReplyDelete
  5. @nohfee
    haha..tgh rileks la nih..
    ish3,tak cuti ye..mesti program best kan smpai kene pergi..hehehe...

    ReplyDelete
  6. follow & blogwalking..

    meh la jenguk belog comey ai...

    salam kenal! (^_^)

    ReplyDelete
  7. comic sans mmg terbaik utk kartun :)

    ReplyDelete
  8. @ARC™
    owhh..yeke..tak pnh tau..hihi..

    ReplyDelete