Advertisement

Saturday, 15 January 2011

Orang Lidi ke Ape Nih?

Assalamualaikum

petang ni tak nak bebel panjang lebar. just nak share orang lidi yang tak berapa nak jadi nih dengan korang. ada tutorial lagi tahu nak buat orang lidi ni macam mana. apa?korang dah tau. kalau dah tahu bagus. kalau belum tahu dan nak tahu boleh belajar kat sini. disebabkan mj ni memang jenis sibuk jugak lah kalau nampak sesuatu yang menarik. maka, sibuk lah jerit kat kotak chat tu. maka, dapatlah belajarlah daripada farhahzaidah cara-cara nak buat orang lidi. sebenarnya main cantum-cantum dan jadilah macam orang lidi. macam tulah kata kak farhah [mj panggil kak takpe ea, walaupun beza setahun..hehe]. jom tengok orang lidi Mj walaupun tak secantik kak farhah dan tak sehebat zackzukhairi. *tak bebel panjang lebar konon!


orang lidi dekat taman

kalau korang nak gelak, silakan. Mj tak marah, haha
dan tak nampak macam taman pun, haha
still tak pandai nak main dengan color dalam adobe photoshop tu, huhu.
Mj rasa orang lidi Mj ni tak bercantum betul-betul sebab tulah color asyik tak jadi je
sudahnya buat matahari dengan lolipop je, hahaha..dengan batu-batu tu [korang ingat budak tu main ape hah]


siapa nak boleh ambil ni dan tampal dalam belog korang. perasan sudahh..hahaha.
tapi Mj suka kot yang ni. yang ni semua buat guna photoscape.
mula-mula buat putih je. lepas tu..



nak buat hitam pulak!haha


suka dua-dua ni sebab kena dengan jiwa gitu. kata feveret hitam putih
korang boleh pilih nak lolipop ke ais krim ke kamera ke, kan
dan kenapa nak lukis lolipop ntah padahal tak suka pun..hahaha
[ sebab senang nak lukis je, hehe ]

nota kecik:
*mula-mula try buat guna tulisan comic sans, kali kedua baru mix comic sans dengan complete in him..^_^
*thanks kak farhah!
*lupe nak buat border utk yang hitam tu, hehe. eksaited lebih..haha.

15 comments:

  1. wah .comelnya orang-orang nih . .
    hehe .nelly memang tak reti bab-bab lukisan nih .
    hahaha

    ReplyDelete
  2. @nelly
    kan comel kan..hehe..tp still kene improve lg..hihi..mj pun tak reti melukis sbnrnye..haha

    ReplyDelete
  3. oh... mj tu stands for mizz jah? baru tawwww

    ReplyDelete
  4. photoscape boleh buat macam ni ea..hehe..tak tau pun...nak try..! :)

    ReplyDelete
  5. @nohfee
    ish..mane tau nih,haha..adeh,kan ke header mj terang tang tang tulis mizs jah..nohfee nohfee..haha

    ReplyDelete
  6. @Farhah Zaidah
    hoho..cute dah eh..kene blaja lg nih..hihi

    ReplyDelete
  7. @sitihanisahali
    kan..hasil dari maen2 kat photoscape tu jadiklah gtu..mj gne tools yg paint brush tu..

    ReplyDelete
  8. ilmu baru nie.....thanks MJ...!!
    kecik2 memang minat giler lukis orang lidi sebab senang...ahahaa....

    ReplyDelete
  9. haha .pndai buat mende alah ni .
    hehehe


    nelly tag mj : http://nellythestrange.blogspot.com/2011/01/giveaway-pertama-blog-sembang-hari-hari.html

    ReplyDelete
  10. @NURUL NADIAH MAMAT
    trimas kak nad..hihi..tau xpe,bnde plg sng nk lukis..haha..

    ReplyDelete
  11. @nelly
    hoho..nelly reti eh?
    kene tag lg?tenkiu2..

    ReplyDelete
  12. nely tak reti buat . .
    hehehehe


    sama-sama . .
    hari ni last tau

    =)

    ReplyDelete
  13. haha mentang² la dah ade PS. haha gud job ;p

    ReplyDelete
  14. @Zana Zinga.
    tak khatam lg PS tu tau..haha..reti wat header n place imej je bru..haha..

    ReplyDelete