Advertisement

Thursday, 10 February 2011

Bila Lama Tak Online

Assalamu'alaikum...

apa khabar korangg..apa khabar belog mizs jah?!wahh..lama benar engkau menghilang ye mj. nak kata busy dah kerja, kerja pun belum lagi. almaklumlah, guna broadband kan, tak bayar haruslah dipotong, haha. lepas tu kena lah ehem ehem bayarkan.

maka, selama mj tak online ni apa je yang boleh dibuat dengan nabby ni. adehh, takde benda lain kot selain daripada main game yang ada [dan juga tengok cerita]. mj ada online kejap guna adik punya broadband tapi kalau nak online blog memang sakit jiwa ler kan. dapat online fb je untuk main game. itupun lama jugak nak tunggu loading tahu. tapi time adik-adik mj yang lain guna untuk main game dorang boleh pulak. ish, tak patut tak patut.

maka, mainlah game Plant vs Zombi yang macam hapa hentah tu [ceh, main jugak]. mj memang ada satu je game sebab kalau install banyak boleh hang ini nabby. susah ler kan. lepas tu main game kat komputer rumah pulak sebab ada lah dalam dua tiga jenis game yang best macam pacman [tak pernah dapat lepas level 1 dengan senang,huh], tumblebugs, luxor, pinball [ni paling best]. main guna komputer rumah memang kena sabar lah. kejap kejap kang die shutdown sendiri. baru je on ni, pap!mati balik. memang jenuh lah kan, haha.

tapi, semalam mj dapat main dengan lamanya. wahh, hebat tahu. bukan senang komputer tu nak bertahan lama-lama. semalam mj layan game Pinball [yeke nih nama die?]. mj suka game ni sebab muzik dia gempak kot dengan lampu dia liplapliplap [yeke?haha]. mula-mula memang tak reti tak tahu apa motif main game nih. lepas tu, barulah faham lepas baca misi yang dia suruh. selama ni tak baca sebab tengah main kan, mana ada masa nak baca benda yang berkelip-kelip kat bahagian tepi tu, haha. dari situ mulalah eksaited je nak main. mulut kalau tak bising memang tak sah, haha.

nak selesaikan misi dia tu susah kot. tapi bila dah setel dan bola tu pun tak jatuh-jatuh mulalah bertambah-tambah eksaited. tiba-tiba time tu jugak lah bola tu nak jatuh dan terus kalah, huh. selalu mj dapat skor adalah dalam ratus ribu. ingatkan memang tahap tu la paling tinggi tapi tak rupa-rupanya. adik laki mj main skor juta-juta. giler lah. mana entah dia dapat juta-juta tu. maka, semalam tu jugak lah mj nak pecah rekod dapat juta-juta jugak, haha. dan akhirnya dapat jugak!walaupun adalah dalam satu juta lebih je. lagi sikit kot nak dapat dua juta. takpe takpe nanti main lagi. highscore penuh dengan nama mj je, haha. tak dapat nak tunjuk sebab komputer rumah tiba-tiba takleh detect pendrive. baru nak menunjuk, haha [ tulah niat tak baik, ish3 ]

mj pinjam jelah pic ni kat sini
korang mesti lagi hebat kan..share lah tips nak main game ni, hehe.

nota kecik:
*thanks pada yang sudi follow, nanti mj jengah korang ea..=)
*game pinball ni takde yang versi windows 7 ke??

10 comments:

  1. Hik hik.. Tak suka pulak main game ni.. Yang paling femes Plants Versus Zombie. Gila kentang best~

    P/s: Jemput singgah blog Tira pulak ye..

    ReplyDelete
  2. Mh suah lama ta mengUPDATE ..hehehe ...
    main game syok bukan main .=)

    ReplyDelete
  3. mj ni main game pulak dia..hahaha :D

    ReplyDelete
  4. @Miss Tira
    best tahu game..jom lah main..hihi
    owhh..pemes ek game zombi tu..xtau la pulak,hehe..

    ReplyDelete
  5. @nelly
    tahu takpe..dlm nabby mj ade game chess tau..main tp asek kalah je..haha..

    ReplyDelete
  6. @aNnE
    mj ni kaki game..dpt je game yg best,mmg pulun smpai reti lah..haha

    ReplyDelete
  7. tak pernah lepas main game ni. nohfee main maro je. hahaha.

    ReplyDelete
  8. @nelly
    main dgn nelly pon kalah habis la mj..haha..

    ReplyDelete
  9. @nohfee
    cbe la lpskan..hehe..
    game maro tu ape?

    ReplyDelete