Advertisement

Friday, 1 April 2011

Bajet Tak Cukup!!!

Assalamualaikum semua.

owh, dah masuk bulan april la. tak sangka dah sebulan mj kerja. ni yang seronok terlebih-lebih sudah. amboii, tak sabar nak gaji ler tu..haha. opkos la, sape tak suka dapat gaji kan bila dah kerja. tapi itulah, habis je bulan tiga, kad Popular mj pun mati sudah. bila entah nak renew sebab tempat mj takde Popular, maka rasa tak best lah bila ada kad tapi dah mati, haha. konon je hari-hari beli buku kan.

maka, lupakan pasal kad dan gaji. sejak kerja ni sibuk la nak cerita pasal hal yang jadi kat tempat kerja, kan. macam takde benda lain je nak cerita. takpe takpe, nanti bila i dah sambung belajar, kita cerita pasal belajarrrr je, nak tak?haha.

okay, macam ni. bukan mj tak suka bila pelanggan datang nak beli barang atau tanya sajeee, kan. masalahnya, bila ada yang macam tahu dah akibat guna benda-benda tu semua dan tahu kalau amalkan petua orang-orang tua yang suruh makan ulam apa semua lagi bagus, lagi sihat badan, lagi cantik kulit, lagi berkilat rambut, dan macam-macam lagilah. tapi sibuk jugak nak bertepek kat kedai tu.

owwhhh, dan dia amalkan lah petua-petua tu. baguslah tu mj cakap. cuma dia tak dapat nak hilangkan kelumumur je. mj tunjuklah produk yang orang cari selalu tu. pergghh, dia punya lama memikir tu bukan main lagi. siap nak tahu pasal gaji la, kerja kosong kat kedai mj tu lah, kedai tu macam mana lah. hailaaa, susah la ini macam. tahu tak apa jadi lepas tu??

"takpelah, nak tengok bajet dulu" sambil tersengih sengih kambing...

nasib la ada kesabaran di hati lagi. tu baru sikit ragam pelanggan ni. ada yang lagi dasat tahu, cuma mj belum pernah kena lagi la, hehe. maka, nak tanya sekadar nak tahu harga ngam ke tak dengan bajet boleh je. tapi tok sah ler sampai nak bukak kedai kopi ye. dan nak tanya la korang tau tak cara-cara nak hilangkan kelemumur dengan efektif sekali?maksudnya kelemumur terus hilang lepas cuba petua tu. boleh lah kongsi kongsi, kan3.

nota kecik :
*nak cuba old template lepas ni, macam dah ada keyakinan pulak nak main editing.

4 comments:

  1. haha sabar yee. customer memang cmtu ;)

    ReplyDelete
  2. sabar Mj ..
    namanya cabaran tu !!
    hehe ..
    Mj !!
    mesti best kan kerja ? hehehe

    ReplyDelete
  3. @Zana Zingaa.
    haha..ye customer mmg cmtuu..hukhuk

    ReplyDelete
  4. @nelly
    yup..keje itu bestt..yg tak best ble tak dpt nk on9 lelame cm dulu..hahaha..

    ReplyDelete