Advertisement

Friday, 15 April 2011

Hlovate . Pingu Toha . Jemari Seni

Assalamualaikum..

lagi 7 hari je Pesta Buku Antarabangsa KL 2011!!!

mj belum pernah berpeluang lagi nak jejakkan kaki ke pesta-pesta buku macam ni. kalau dulu mj tak terasa sangat kalau tak dapat pergi. tapi kalau sekarang rasa macam alahaiii ruginya. dahlah ada diskaun semua novel-novel tu. kalau beli online pun sah-sah la ada bayaran pos [rasa membazir sebab syarikat buku tu taklah jauh mana dengan rumah dan takde lah dekat sangat okey].

sebab apa kali ni punya pesta buku mj rasa tak syok kalau tak pergi?sebabnya dalam hidup mj tak pernah mj betul-betul buat koleksi novel penulis yang sama. sejak baca novel aA+bB terus mj buat koleksi novel-novel dia yang lain. sekarang ni tak cukup lagi satu je plus novel beliau yang bakal dijual dekat pesta buku tu nanti. novel 1 4 3 pun sama dah buat mj jatuh suka nak kumpul novel-novel dia [ohh, dia baru keluarkan dua je novel tak salah mj lah dan masuk yang baru nanti jadi tiga lah].

maka, secara tak langsung mj haruslah suka dengan penerbit novel tersebut, Jemari Seni. dulu beli novel hlovate online dengan dorang la, hehe. dekat pesta tu nanti dapat cenderahati tahu [ye, mesti lah korang tahu dah biasa pergi kan..]. salah satunyaaa......


mj nak Beg Bergaya ni...kalau mj dapat pergi confirm la dapat, hehe
sebab mj nak borong 3 buah novel sekaligus...untuk keluaran 2011 je ye..


cerita ni mj dah baca dalam blog hlovate..tapi haruslah ada novel dia jugak..
satu pasal Fend

satu pasal K2 [ohoh, mj tak tau kt mne nk buat kuasa dua tu..]


 tiga cerita dalam satu novel dan mj akan terus selak Ada & Evan oleh Pingu Toha..hehe

maka, ada sape-sape tak nak bawak mj pergi PWTC??[macam ada duit je gaya,haha]

nota kecik:
*nak kira duit syiling, cukup tak nak beli tiga novel sekaligus..


13 comments:

  1. Tira pun suka juga baca novel tapi kerja sekarang sibuk agak kurang dah nak membaca. Baca blog pun jadilah. Huhuhu.

    ReplyDelete
  2. Pesta buku + PC Fair. Can't wait! :)

    ReplyDelete
  3. 7 hari lg? waiyooo.. ini lagi 7 hari nohfee ade exam. memg x sempat la nk pergi pesta buku. before this, nohfee tak pernah miss pergi pesta buku dkt pwtc tu. kali ni tak dpt lak nk pergi. hadddooooiiii. kecewa betol. ni yang nak buat entri ni. hehehe

    ReplyDelete
  4. eh kejap2.. hlovate? die ni bukan yg penulis...budak medic ke die ni? setiap novel die mesti ade medic's term. *kwn nohfee la yg ckp. nohfee tak penah lg baca buku2 die. hehe

    ReplyDelete
  5. @Miss Tira
    kena curi2 baca novel lah gitu..hehe..haa,skrg p0n dah ade novel online..mcm blog hlovate..hhihi

    ReplyDelete
  6. @Wan Fakhrul Rin
    aha!pc fair! tu bnde wajib pergi gak tuh..kalau pc fair dpt jamu mata p0n okey dah..hehe..

    ReplyDelete
  7. @nohfee
    cpt2 buat entri..haha..
    yup, yg ade pasal medic..try la bce satu novel die..best..=)

    ReplyDelete
  8. nak pergi kena bawak duit 200++ tau. sebab aku macam tu la last year. dah tu naik moto. jenuh aku pegang buku tuh tau. hahahaaa

    ReplyDelete
  9. @Zana Zingaa.
    wow!!dasat r bajet..aku nk carik 3novel tu je..da bajet dah bpe inggt..hehe..tp, rsenye teman tak pergi laa...huhu

    ReplyDelete
  10. eh kita sama. suka baca novel.

    ai tengah cuba sudahkan novel Hingga Ke Akhirnya.

    :)


    p/s: jom tengok cool design rak buku kat blog ai :D

    ReplyDelete
  11. @MJ
    mana taknyaa. aku li novel liana afiera malik yang siri yonna yonni tu. pastu, siri flying kiss 1 set, 5 buku. pehh memang bengkok ah. :p

    ehh mana sbox ? aku tuka emel aritu sbb emel lama prob T_T dats y folo balik.

    ReplyDelete
  12. @Zana Zingaa.
    perghh...bersiri2 k0 beli mana tak bengkok kan..haha..

    eh, ade jelah sbox tu kt sebelah..ko xnmpk ke??huhu

    ReplyDelete