Advertisement

Monday, 20 February 2012

Semester 2 UKM

Assalamualaikum

selamat hari isnin semua! selamat memulakan semester baru tahun baru dan semangat baru. yeahh..!mudah mudahan aku tak terpedaya dengan hasutan dunia..haha..gitu.

alhamdulillah..result exam semester lepas sangat melegakan hati jantung otak semua la. dan memang betul la apa yang aku target dekat subjek akaun, mesti dapat B. konpius aku, tak pernah la aku nak dapat A dekat subjek akaun ni. masa dip macam tu. masa spm pun macam tu jugak. padahal akaun basic je pon. (mungkin sebab aku cakap 'akaun je pon' tu yang tak dapat A kot..haha)

apa apa pun semester lepas aku tak kena repeat. semester ni aku mesti buat lagi bagus daripada semester lepas. kena susun strategi betul betul ni. kadang kadang aku ni lah dah elok elok plan lepas tu mesti terbabas plan tu. tapi yang pasti aku kena kurangkan berinternet. sehari buka sekali je tu pun sebab nak tengok update pasal study. sekarang semua benda pakai upload je takpon post dekat fb. itulah antara punca-punca aku yang kaki internet ni terbabas..hehe. Insya Allah aku akan cuba buat yang terbaik untuk semester ni.

kelas pertama dah mula pagi tadi. kalau ikutkan aku dah mula dua kelas hari ni tapi disebabkan aku lupa yang aku dah daftar kelas pukul 8, tak pergi lah..haha. lepas habis kelas mula lah aku dengan member member susun balik jadual yang dah tunggang langgang. part ni yang aku lemah ni. kita dah elok elok susun jadual, mesti ada je yang tak kena. clash sana lah, clash sini lah. sekarang ni pun aku tak daftar betul betul lagi. besok aku masuk je kelas lepas tu daftar secara manual (benda ni jadi bila kelas yang nak daftar secara online tu dah penuh, maka dengan rasa tak puas hati dan nak jugak kelas tu kena la pergi jumpa lec. tu sendiri). mudah mudahan subjek yang aku nak daftar manual semua diterima.

total subjek aku ada tujuh dan konon-kononnya nak tambah lagi satu subjek la untuk cukupkan 20jam kredit..(tak sedar diri betul) haha. tapi tujuh subjek pun dah semput sibuk nak tambah lagi. satu hari je yang aku kelas sampai 3 subjek berderet deret. lain lain semua 2 kelas dan jumaat macam biasalah hari bebas sedunia..haha. satu je sebab yang buat budak budak ni pening kepala-aku tak nak kelas jumaat! memang lah serabut kepala kan nak susun jadual sampai habis padat. aku okey je nak kelas jumaat asalkan pagi bukan petang petang buta..hehe.

hal jadual macam dah nak hampir setel. hal ko-k je tak setel lagi ni. kelab apa nak masuk eh?besok la fikir kelab pulak. hari ni rehatkan minda dulu..hehe. okey?! sayonara~~

jangan study sampai macam nak mati sudahhh

Monday, 13 February 2012

I'm Back

Aku main game balik!haha..


Konon-konon taknak main game la sangat dekat fb sebabnya lama sangat nak tunggu dia loading lepas tu asyik nak kena refresh je. fedup aku. tapi tiba-tiba aku terpengaruh dengan game the smurfs yang member aku main dekat iphone terus rasa nak cuba..haha. nasib baik dia cepat loading, suka la hati kan. main sorang-sorang pomboleyyy...kbai!

Monday, 6 February 2012

Kerja Part Time yang Menyeronokkan..?

Assalamualaikum dan selamat menyambut Maulidur Rasul!

selamat hari isnin dan selamat memulakan kerja MJ! orang lain sibuk cuti aku bekerja keras mencari sesuap topup (boleh ke sesuap topup?haha). yup, dekat seminggu jugak la aku kerja dekat warta. perasaannya macam terkejut pun ade jugak hehe. semua nak terkejut je kan. sambung study terkejut, buat part time pun terkejut jugak! hari pertama masuk kerja rasa gelabah jugak lah sebab takut tak ingat semua benda yang pernah jual dulu. serius, ade je benda yang aku lupa haha. kejap kejap kang aku tanya kak fara harga barang ni berapa barang tu berapa. tambah tambah lagi banyak produk baru kedai tu jual. maka, prosesnya macam aku mula mula masuk kerja tahun lepas. kena belajar semua benda hehe. cuma aku takde la nak belek satu satu barang dalam kedai macam dulu. rileks je buat kerja (sebenarnya tak jugak bilamana ade customer tanya barang yang memang dari dulu aku tak pro..mau gelabah nak terangkan hehe).

satu benda yang aku perasan, kedai tu tak macam dulu. pekerja baru tak jaga kedai betul betul. maksudnya dorang tak kemas balik kedai bila dah kacau bilau kan keadaan dalam kedai tu. dah la kedai tu kecik, lepas tu sepah sepah pulak. haiishh, ditegur kang terasa hati (yelah kite ni kan dikira macam budak baru jugak la kan) maka, suke hati korang lah asalkan korang bahagia. tapi satu benda yang tak pernah berubah ialah aku dengan kak fara mesti akan hilang dari kedai..haha. bila masuk je time solat, apalagi pergi solat lepas tu merayau lah ke sana ke mari. takpon kitorang mesti akan berborak-borak dulu dekat kedai bos yang dah ditutup dekat tingkat atas sebelum solat (kedai ni memang untuk solat). borak je dah makan masa, memang lambat la kitorang turun hehe. tapi benda ini kitorang berdua buat bila kene jaga kedai asing asing la (bos kitorang memang banyak kedai, so ada giliran jaga kedai).

tapi sejujur-jujurnya aku taknak dah kerja yang ala-ala macam tu lagi. tiba tiba aku rasa macam penat sangat pulak kerja dekat situ, walhal sebelum ni ok je siap tak cuti bagai. mungkin sebab aku dah rehat dulu dalam seminggu lebih dekat rumah, maka jadi macam 'aduhhh,malasnya nak pergi kerja' haha. sebabnya aku dah biasa bangun bangun je lepak dulu tengok tv, pergi sarapan apa semua tapi ni tiba tiba nak pergi kerja pulak. adohai, bertahan jelah. diri sendiri yang nak sangat kerja kan. ingat nak berhenti awal tapi kak fara dah beritahu bos pulak aku nak kerja sampai bila. tapi takde masalah kot kalau aku nak berhenti awal, kata part time hehe. maka?menyeronokkan ke tak?sikit je yang seronok. yang lain tak berapa nak seronok.




*sebenarnya kerja dah tak melekat di jiwa. orang kata bila hati tak minat nak buat pun macam malas je tak kira la kerja tu best macam mana pun, kan.