Advertisement

Monday, 20 February 2012

Semester 2 UKM

Assalamualaikum

selamat hari isnin semua! selamat memulakan semester baru tahun baru dan semangat baru. yeahh..!mudah mudahan aku tak terpedaya dengan hasutan dunia..haha..gitu.

alhamdulillah..result exam semester lepas sangat melegakan hati jantung otak semua la. dan memang betul la apa yang aku target dekat subjek akaun, mesti dapat B. konpius aku, tak pernah la aku nak dapat A dekat subjek akaun ni. masa dip macam tu. masa spm pun macam tu jugak. padahal akaun basic je pon. (mungkin sebab aku cakap 'akaun je pon' tu yang tak dapat A kot..haha)

apa apa pun semester lepas aku tak kena repeat. semester ni aku mesti buat lagi bagus daripada semester lepas. kena susun strategi betul betul ni. kadang kadang aku ni lah dah elok elok plan lepas tu mesti terbabas plan tu. tapi yang pasti aku kena kurangkan berinternet. sehari buka sekali je tu pun sebab nak tengok update pasal study. sekarang semua benda pakai upload je takpon post dekat fb. itulah antara punca-punca aku yang kaki internet ni terbabas..hehe. Insya Allah aku akan cuba buat yang terbaik untuk semester ni.

kelas pertama dah mula pagi tadi. kalau ikutkan aku dah mula dua kelas hari ni tapi disebabkan aku lupa yang aku dah daftar kelas pukul 8, tak pergi lah..haha. lepas habis kelas mula lah aku dengan member member susun balik jadual yang dah tunggang langgang. part ni yang aku lemah ni. kita dah elok elok susun jadual, mesti ada je yang tak kena. clash sana lah, clash sini lah. sekarang ni pun aku tak daftar betul betul lagi. besok aku masuk je kelas lepas tu daftar secara manual (benda ni jadi bila kelas yang nak daftar secara online tu dah penuh, maka dengan rasa tak puas hati dan nak jugak kelas tu kena la pergi jumpa lec. tu sendiri). mudah mudahan subjek yang aku nak daftar manual semua diterima.

total subjek aku ada tujuh dan konon-kononnya nak tambah lagi satu subjek la untuk cukupkan 20jam kredit..(tak sedar diri betul) haha. tapi tujuh subjek pun dah semput sibuk nak tambah lagi. satu hari je yang aku kelas sampai 3 subjek berderet deret. lain lain semua 2 kelas dan jumaat macam biasalah hari bebas sedunia..haha. satu je sebab yang buat budak budak ni pening kepala-aku tak nak kelas jumaat! memang lah serabut kepala kan nak susun jadual sampai habis padat. aku okey je nak kelas jumaat asalkan pagi bukan petang petang buta..hehe.

hal jadual macam dah nak hampir setel. hal ko-k je tak setel lagi ni. kelab apa nak masuk eh?besok la fikir kelab pulak. hari ni rehatkan minda dulu..hehe. okey?! sayonara~~

jangan study sampai macam nak mati sudahhh

2 comments:

  1. jangan jeles, akk tak mula sem lagi...kihkihkih... 27 hb kena praktikal dah..jadi orang seremban 4 bulan..huhuh...nebes nih nebes esok lusa nk jadi cikgu praktikal..

    ReplyDelete
  2. @Tengku Puteri
    amboihh..org da nk abes bljar kan..untung la..hehe..awat start praktikal lmbt?pape pon selamat menjadik cikgu farhah! ;)

    ReplyDelete