Advertisement

Saturday, 23 June 2012

Update! Dah Habis Exam Duduk Rumah Saja

seronok gilak dapat duduk rumah. lama kot tak jejak kaki kat rumah sejak final exam hari tu. haha. dan lama jugak tak jejak kaki kat borhan sebab dok lepak amin sampai la ke saat akhir final exam. aku pergi dekat borhan balik pun sebab nak ambil barangbarang bawa balik rumah je. haha. bukan tak setia kat borhan, aku sayang gilak kat borhan tapi ramai member dekat amin kan. kena la menepek kat situ. ye dak. even kalau disuruh tukar duduk amin ke kajai ke aku tak sedap hati sebab aku suka borhan punya asrama (tapi tahun dua nnt dok flatlet,taktau la best ke tak..huhu) punya tandas..haha. ish3. tau dek kwn aku mati kene bahan.

alasan lain aku takut nak apply kolej lain sebab takut tak dapat. nak patah balik kolej sendiri ingat dorang terima senang2?tak kan. so, sejak semua kolej kat ukm (mungkin semua kot) dah guna sistem baru iaitu semua pelajar terus diserap duduk kolej, takde la aku risau kene buang ke ape. tinggal nak buat pengesahan je. sape yang tak sahkan dikira taknak duduk kolej tu. senang je kan. sape yang nak duduk kolej lain pulak kena la buat surat mohon tukar kolej. semalam mak cakap kalau nak tukar kolej boleh kawtim dengan member dia kat ukm tu. almaklum lah, mak kan pesara ukm..haha.

maka dengan sukacitanya untuk short sem ni aku duduk dekat rumah. dan dukacitanya aku takdak cuti berbulanbulan macam bdk lain. tahun satu ada short sem, tahun dua ada short sem. maka takde la cuti 2bulan lebih tu, takde la aku dapat buat part time, takde la income aku macam tu..huhu. satu lagi berita dukacita (mengikut surat tu) aku takdapat tukar course ke akaun. serius aku taktau nak respon apa. sedih ke lega ke gembira ke. jujurnya aku ragu-ragu nak tukar ke tak ke program akaun tapi aku buat jelah surat tukar program (itu pun dah lamabt sgt aku buat). even ragu-ragu dalam hati kecikkk aku harap jugak dapat tukar ke akaun dengan result aku yang tak berapa nak cantik tu..hehe. kira macam bangga la kot kalau dapat tukar dengan result yang ehemehem cantiks tu (see, niat takbaik..haha).

maka, dengan leganya dapatlah aku fikir majoring apa aku nak buat lepas ni. dah tentu majoring HR..haha. at first aku nak ambil finance tapi terlampau takutkan maths (dgn maths pun aku takut..haha) terus tukar pilihan. HR pilihan pertama, pilihan kedua ketiga aku taktau nak letak majoring apa. maka doanya harap result sem 2 ni agak..? em, sangat memberangsangkan berbanding sem 1.Amin~

nota kecik :
*mintak2 duduk rumah ni dapat la study elok2 sikit, sbb kat rumah takde wireless kan. kurangkan berinternet lebihkan belajar. ecehh..boleh buat tagline iklan. Sayonara!!

Thursday, 14 June 2012

Besok Exam Kot

exam tinggal lagi 3paper je. besok ada exam english tapi masing-masing sibuk buat kerja lain. macam tak kisah langsung nak exam besok. bukan sebab dah terer english ye, tapi memang taktau nak study apa pun. ahahaha...nampak sangat taknak improve kan english. sebenarnya kitorang tak planning nak dapat A sangat pun sebab...ada la sebabnya, haha.