Advertisement

Sunday, 25 November 2012

enjoy the UIDF at saturday night!

Assalamualaikum

hamboii tajuk nak omputeh aje. padahal isi dalam berbahasa melayu hokay. UIDF atau UKM International Drums Festival 2012 yang berlangsung tadi iaitu sabtu 24 nov 2012 (tak boleh cakap semalam sebab belum siang lagi walaupun sekarang dah masuk 25hb) disertai oleh 5 buah negara termasuklah Malaysia tanah air ku (tibetibe). UIDF yang bertempat di DECTAR ini sangat lah ohsem ouh bukan sangat tapi ohsem je. hehe. tapi walaupun begitu ia tetap ohsem (suka eja awesome - ohsem, nampak cool kan?).

kaki takkan melangkah ke festival ni kalau takde kerja yang kena buat. terima kasih pada kerja tersebut kerana menjadikan hari saya sangat ohsem (ehhh..sangat lagi) dan buatkan mata bertambah tahap keletihan (sebab terlampau kena aircond :)). jadinya takda apa lah yang ingin diceritakan sangat. biarlah gambar yang bercerita.

persembahan daripada Vietnam - National University of Vietnam (kalau tak silap)




persembahan daripada Indonesia - Sekolah Tinggi Seni Indonesia,Bandung Indonesia

tarian dorang superb. seni tarian gabung seni silat (diorang panggil silat ke?)


persembahan daripada Malaysia



persembahan daripada Thailand (lupa nama ipt dorang)

macam-macam ragam peserta Thailand ni. sekarang ni beliau sedang angkat gendang tu guna gigi beliau je. ye ada tali ye disitu then dia pun gigit tali tu dan angkat. amacam,hebat?

yang ni pulak beliau yang sedang main dekat belakang tu tiba-tiba hilang. ye hilang bukan dengan ilmu magik ye tapi hilang dengan menundukkan atau menyembunyikan (haa kau ayat) badan beliau. amacam hebat tak?


persembahan daripada Filipina 
filipina punya paling rancak. ini adalah gabungan moden dan tradisional. ada something alat tradisional yang dorang pegang tapi taktau nama benda alah tu. hehe.

nampak tak?beliau lah orang paling seksi sekali. the seksi man. hehe.

ada lagi persembahan sebenarnya daripada UUM, Voice of Percussion, dan team kebudayaan UKM sendiri. dalam banyak-banyak persembahan tiga yang last ni paling best. hehe. siap rekod habis bateri lagi. mungkin cerita yang itu aku akan letakkan di blog milo halia (kesian sangat dengan blog tu lama sangat terbiar)

#serius-ly sekarang mata cepat letih bila duduk dekat tempat yang ber-aircond. bila mata letih tu maksudnya terasa nak lelap je. haishhh~

1 comment:

  1. Salam,
    ade nak beli :-
    Korean Drama
    Korean Movie
    Japan Drama
    Chinese/ Taiwan Drama
    Japan Movie
    Korea Variety Show
    Korea Concerts/ Award~
    semua murah2.. Affordable and always available.
    For any INQUIRY for price etc or ORDER please DIRECTLY EMAIL ME AT geniuslowpro5@yahoo.com or just pm us^^
    tdapat dlm format DVD, VCD dan DATA
    http://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/pages/Twinkle-Trio-Shop/320463608032717

    ReplyDelete