Advertisement

Wednesday, 7 November 2012

#PROMOSI MADU MINDA ZA'FARAN

Assalamualaikum.
Marilah mencuba satu lagi produk muslim keluaran bumiputera iaitu Madu Minda Za'faran. Setakat ini pasaran Madu Minda Za'faran ini tertumpu kepada pelajar dan kakitangan UKM, Bangi. Insya Allah akan diperluaskan diseluruh kawasan tidak lama lagi. Selamat Membeli!

MADU MINDA ZA'FARAN adalah suplemen untuk minda yang terdiri dari nisbah-nisbah makanan kesihatan sumber alam yang tidak sedikit pun mengandungi bahan kimia.

Ramuan Madu Minda Za'faran

Madu Lebah Asli - penawar untuk manusia yang difirmankan oleh Allah S.W.T di dalam Surah An-Nahl ayat 69:
 "Kemudian makanlah dari segala jenis bunga-bungaan dan buah-buahan (yang engkau sukai), serta turutlah jalan-jalan peraturan Tuhanmu yang diilhamkan dan dimudahkannya kepadamu". (Dengan itu) akan keluarlah dari dalam badannya minuman (madu) yang berlainan warnanya, yang mengandungi penawar bagi manusia (dari berbagai-bagai penyakit. Sesungguhnya pada yang demikian itu, ada tanda (yang membuktikan kemurahan Allah) bagi orang-orang yang mahu berfikir".

Za'faran - herba dari stigma bunga yang mempunyai kualiti tinggi untuk hafazan dan ingatan. Hadrat Ali K.W dalam berbicara mengenai za'faran ini pernah berkata, "Apabila za'faran dan madu dicampurkan dalam nisbah-nisbah yang tertentu, akan dikagumi ingatannya, sehingga ia akan dituduh melakukan sihir".

Habatus Sauda - menurut Imam Bukhari, dalam sepootongg hadith telah bersabda Nabi S.A.W, "Pada habatussauda ini mengandungi penawar pelbagai penyakit kecuali maut".

Di antara khasiat-khasiat Madu Minda Za'faran ini adalah :

  • Menajamkan minda dan menguatkan daya berfikir
  • Meningkatkan daya kecerdasan minda, hafazan dan ingatan
  • Mengatasi masalah pelupa
  • Memulihkan kepenatan minda
  • Menggurangkan tekanan emosi, stress, kerunsingan dan mengembalikan 'mood'
  • Melancarkan ucapan, berhujah dan bersyarah
  • Meningkatkan sistem imunisasi badan dari penyakit


Sebarang maklumat lanjut bolehlah layari Facebook Madu Minda Za'faran

No comments:

Post a Comment