Advertisement

Thursday, 3 January 2013

Saya dan Roommate

assalamualaikum dan ah-hai blog ku! wah lama benar tak jumpa kan. biasalah takde perkara baru jadi maka tiadalah cerita. tiada benda baru berlaku maka tiadalah cerita. eh-heh macam lebih kurang je bunyinye.

okay apa khabar tahun baru korang sekalian?ohsem?ke terlebih ohsem. aku punya tahun baru bermula tahun lepas lagi (ye awal muharam kan..poyo je) haha. tahun lepas kan aku dah masuk fasa senior setingkat iaitu tahun 2 dan aku dapat duduk dekat kolej. oh secara asasnya memang sekarang dah takde sistem buang student daripada kolej. semorang dapat duduk kolej dan mungkinlah ada yang takdapat duduk kot tapi kecil jelah peratusannya.

mula-mula aku agak gembira duduk sorang (aku dapat duduk asrama kan yang satu bilik dua orang tu) seolah-olah dunia ni aku yang punya haha. tapi tiba-tiba je lepas balik dari bercuti hujung minggu dirumah ada roommate pulak! oh-kay dah ada roommate takde lah bosan sangat nanti kan. tapi lama-kelamaan makin bosan pulak jadinya. secara asasnya lagi aku bukan jenis yang mulakan salam perkenalan almaklumlah i kan pemalu campur pendiam tegar. tapi  sejak masuk sini aku dah set minda nak mulakan dulu cakap hai!student matriks eh?! haha gitu lah. (ye aku buat macam tu masa tahun 1 dekat roommate aku dan kitorang okay sampai sekarang).

sepatutnya roommate sama tapi disebabkan roommate aku pilih tinggal rumah je, aku dapatlah roommate baru. maka berkenalanlah dengan roommate baru - tanya nama dia tinggal mana budak matriks ke diploma kenapa masuk lambat (sebab sesi daftar tahun 1 dah lama habis). ouhh second intake rupanya. tapi roommate pon jenis yang macam aku jugak ala2 pendiam tapi sebenarnya tak. maksudnya dengan kawan2 dia wahhh bukan main lagi dia berborak. haaa gitu.

maka kehidupan ber-roommate aku hanya sekadar tanya dan jawab noktah! aku akan jadi banyak cakap sikit bila kawan-kawan dia datang study. itu jelah. lepas tu senyap seribu bahasa. orang kata senyap boleh membunuh kan. haaa macam tu lah aku rasa boleh membunuh jiwa!

selalu aku rasa nak stay dekat bilik sendiri je malas nak balik rumah. tapi sem ni dalam sejarah kot tiap-tiap minggu je mesti balik ataupun lepak bilik member. first, sebab tak bercakap dengan roommate sangat second sebab roommate pon rumah dekat je oii. haaa memang la takde masa nak beramah mesra kan. susah kan macam ni. ish ish ish susah3x.

jadinya kisah saya dan roommate hanya setakat itu sahaja.

tetapi..! haaa sekarang ni kira dah maju sikit la. kalau selalu tu dia selalu buat hal dia aku buat hal aku. dia tengok cerita dia aku tengok cerita aku. disebabkan benda ni jadi hari ni maka tadi aku tengok cerita sama-sama dengan dia. hebat tak! hahaha...sebabnya selalu tengok guna earphone, tapi tadi dia tak guna earphone kan, lepas tu cerita tu macam memanggil-memanggil je suruh tengok. lepas dah tengok transfer la cerita apa yang dia ada borak lagi sikit-sikit. kira okey apa daripada sebelum ni.

jadinya saya berharap kisah saya dan roommate akan terus maju ke hadapan. *hahaha*

#oni selalu kalau datang bilik terus je tegur roommate aku contoh kalau roommate tengah tengok cerita "eh, cerita apa ni?oohh best kan cerita tu", kalau roommate tengah study "senang tak belajar?" roommate pun hanya jawab je. kalau aku?takde maknanya lah. hahaha.