Advertisement

Thursday, 28 February 2013

Hari KeSebelas Kelas

rajin aku mengira hari ke berapa kelas semata mata nak buat tajuk. mengarut sehh..

ouh berbalik kepada kelas hari ni memang sangat sangat haiii taktau nak cakap best ke tak tapi mungkin best mungkin tak juga kot. sebab definisi kelas tu best bila kita rasa seronok rasa tak bosan tak mengantukk oke. tapi jadi best bila kelas tu habis awal. haaa sape tak suka kan. 

kelas research best sebab pn.ros yang baik tu. tapi lama lama jadi macam 'ehh apahal mata aku tertutup ni' haaa mula ah start mengantuk. petang pulak kelas titas masuk masuk je mata terus rasa nak tertutup taknak bukak bukak dah. part paling best bila kelas habis awal haha. keluar pergi surau kejap (kejap???) tup tup tengok budak kelas semua dah keluar.

cerita daftar gugur kursus tak habis lagi. bila aku dgn cik enon masuk kelas titas yang dah takde sape tu tengok tengok member kitorang yang lain tak balik lagi. dorang diskus pasal subjek pb (pilihan bebas) yang sampai sekarang taktau nak ambil apa. daripada subjek falsafah alam sekitar, pelancongan produk budaya, isu-isu wilayah, bahasa jepun, bahasa arab, subjek subjek fpi...akhirnya daftar pengurusan kualiti setelah hantar borang sorang sorang. ini tak kitorang pergi hantar segedebuk borang tu mau tak terkejut pensyarah tu.

apa yang pasti aku tetap tak banyak subjek semester kali ni pun. jam kredit pun sikit. macam tak best je tengok jam kredit sikit sikit ni. haihhh~

#bukan salah aku kalau dapat examption subjek 2nd & 3rd year! :))

Friday, 22 February 2013

Hari Kelima Kelas


bangun pagi awal dah. tapi lepas subuh terus tidur. konon kejap jelah siap set alarm lagi. alih alih macam taknak bangun pulak rasa. nasib onie kejut bangun. nasib baju kurung dah siap iron. bersiap dalam keadaan gelabah adalah sangat tak seronok. penat! 

siap lambat ada hati nak tunggu bas lagi. kononnya dapat memendekkan tempoh berjalan kaki. ehh tapi memang betul pun. tapi haaa ni yang orang kata bila nak takde, bila taknak melambak lambak ada. jalan kaki jelah pergi kolej. jalan laju laju pulak tu.

lecturer subjek portfolio ni aku bajet macam agak tegas sebab dalam ifolio gaya beliau bagi announcement bukan banyak lagi. dah siap upload tugasan projek nota. siap suruh print awal, kalau tak datang terus tolak markah. haaa mana kau tak rasa macam 'ehh seram kot lec ni'.

alih alih sampai kelas lec tak masuk lagi daaa. persepsi salah habisss! dia mungkin tegas tapi takde lah jenis yang serius sepanjang masa. sekarang ni aku dah keliru nama lec aku. terbayang nama lain keluar muka orang lain. parah parah. 

tapi ini baru permulaan je. kelas ni best tapi aku ni jenis lambat sikit pick-up. kadang cepat pick-up kadang lambat pick-up. haaa gituu. selamat belajar pelaburan dan portfolio! kena hadap saham sampai paham!

#bunyi main saham macam best tapi...nak memahamkan punyalahh aku ambil masa dan sampai sekarang blurrrr...
##baucar buku dah habis 150 buat beli buku belajar. siap kena tambah 3hengget lagi.
###3 kali aku edit entry yg ni..haha..

Wednesday, 20 February 2013

Wordless Wednesday #6 Snorkeling Time




#wordless wednesday yang sangatttt lama nak update. dan pasal pulau perhentian yang tak ter'hupdate-hupdate' lagi. dan mungkin tak akan di'update'.

Hari Ketiga Kelas

assalamualaikum blog ku! heh...

terasa beban degree sebagai budak finance bila dah masuk tahun dua. fuhhh memang kena ingat balik subjek asas finance. subjek lain takpe lah nak terlupa sikit sikit ke banyak banyak ke. tapi kalau subjek ni kau lupa terus memang gila namanya.

hari ni je bila dengar pasal esaimen dah rasa luluh jantungg hati limpa perut semua. itu baru dengar belum buat lagi. esaimen yang kelas pun tak masuk lagi ni pun mencabar juga. baca je pun dah rasa kecut perut. tapi Insya Allah takde rasa menyesal hendaknya pilih major finance. bagus belajar finance ni kita tahu bank menipu ke tak. haha. (cehhhh...)

#malam ni forever alone~