Advertisement

Monday, 27 May 2013

Semester yang buat kecut perut limpa dan jantung

ini kali pertama aku dan ahli kumpulan lain tak datang kelas sebab tak siap report dan slide presentation. ahli kumpulan lain tu bukan lah sape sape melainkan kawan aku jugak. nasib baiklah kitorang bertiga je satu group.

perkara yang menyebabkan kitorang taknak masuk kelas lec ni adalah kerana dia kitorang andaikan garang garang ayam (haaa mksudnya garang tapi tak pun sebenarnya). kelas inilah satu-satunya bila tak siap tutorial kitorang bertiga mesti tak datang. kadang dah rasa macam budak sekolah pun ada. tak siap tutorial terus skip kelas. padahal dia tak kisah pun. tapi time dia tak kisah tu adalah time kitorang tak datang kelas. time dia kisah bila kitorang datang kelas. dan dan lah dia nak kutip tutorial. nasib baik sempat copy member lain punya. hahaha perangaaaiiii sangat!

nasib baik individu punya kerja siap walaupun last minute tetap datang kelas kau (tapi norien takdatang! giler ah budak tu). ini pun hasil pujukan member kelas. cehhh pujuk lah sangat. member kelas kata datang je lah lec tu tak marah, dia okey lah. aku takpaham kenapa budak-budak lain boleh relaks je masuk kelas dia dan kitorang ni asyik kecut perut je. ouhh maklumlah asyik tak siap kerja dia je kan. takpaham tak nak jumpa terus pulak. haaaa rasakan kau.

dua minggu terakhir pula adalah minggu group presentation. haaaa inilah yang kitorang bertiga takdatang sebab taksiap kerja dia. dah lah taksiap lepas tu taknak jumpa dia. besoknya bila jumpa budak budak kelas dorang kata apa yang dorang buat lari habis dengan tajuk kajian tapi lec tak marah pun. dia suruh betulkan dalam report nanti je. nampak tak betapa sebenarrrrnya dia tu sangat baik. double baik bila dia tak kisah pun dah berapa kali kitorang skip kelas dia. kalau tak alamatnya tak boleh masuk final exam lah. haru kalau macam tu. tak sanggup nak ulang balik subjek ni oiiii.

hari ni dia sanggip tunggu kitorang yang tak setel lagi presentation ni datang kelas present tapi kitorang tak datang. ehhhh tapi sebenarnya kitorang memang nak datang walaupun lambat tapi tiba tiba plan bertukar. kitorang nak jumpa dia lepas habis kelas je nanti. hahaha. tepat jam dua petang kitorang jumpa dia (ouhh ini aku dengan cik enon je jumpa, norien tak) sambil tersengih tersenyum kambing. dan kitorang cerita lah apa masalah kitorang sampai menghilang daripada kelas dia. memang sangat lawak dan terharu dapat lec macam lec ni. walaupun kena tolak markah sebab tak datang presentation tapi dia still bagi masa lebih untuk hantar report. Pn.Yani terima kasih banyak banyak sebab baik sangat walaupun garang garang ayam. hehe. tapi untuk ulang lagi sekali subjek international finance ni memang taklah kan. hahaha.

#jadi group wanted tak pasal pasal. hahaha.
##tapi bukan subjek ni je kitorang skip, kelas subjek lain pun sama. eheh.